Dating advies

Welke datingsite moet ik kiezen?

Een nieuwe relatie vinden

Welke datingsite moet ik kiezen? In dit artikel geven we een uitgebreid antwoord op deze vraag.

Wanneer je wil starten met online daten, is het niet gek dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet, want er zijn namelijk erg veel verschillende datingsites en dating apps waar je uit kan kiezen. Je denkt wellicht dat het niet zo veel uitmaakt bij welke datingsite je jezelf inschrijft, maar dat is zeker niet waar.  Elke datingsite richt zich namelijk op een ander publiek en werkt op een
andere manier.

Welke datingsite moet ik kiezen?

Daten kan tegenwoordig erg eenvoudig online. Onder Nederlandse singles is dit zelfs een van de populairste platformen om een nieuwe relatie te vinden.

Mede door de grote belangstelling zijn er gelukkig veel datingsites waar je uit kan kiezen. Iedere datingsite richt zich op haar eigen publiek en daarnaast werkt elke datingsite op haar eigen wijze.

Tinder: Vooroordelen over online dating

Sommige singles hebben verschillende vooroordelen als het gaat om online dating. Zo zou online daten bijvoorbeeld oppervlakkig zijn, geloven sommige singles niet dat er daadwerkelijk relaties ontstaan via het internet en denken anderen weer dat je alleen online kan daten via Tinder.

Heb jij ook zo je twijfels bij online dating? Dan is het echt de moeite waard om jezelf eens aan te melden bij een datingsite, zodat je met je eigen ogen kan zien dat er veel serieuze online date platformen zijn met serieuze singles die op zoek zijn naar de liefde.

Nederland dating

Ondanks de vooroordelen die nog steeds bestaan rondom online dating gaan veel singles in Nederland tegenwoordig online op zoek naar een nieuwe partner.

Is het jou nog niet gelukt om offline een date te regelen? Ook voor jou is er een geschikte datingsite waar je kan online daten om zo wellicht een nieuwe partner te vinden.

Soorten datingsites

Er zijn heel veel verschillende datingsites, maar uit welke datingsite moet ik kiezen? Het haast niet mogelijk om alle datingsites op een rij te zetten. Iedere datingsite heeft iets unieks. 50plusmatch richt zich bijvoorbeeld enkel op singles boven de vijftig.

Tinder staat bekend om het naar links en rechts swipen van singels om zo matches te maken. Pepper is uniek omdat de singles gehele collages maken als profiel, waardoor het niet enkel om foto’s draait.

Mede uit deze drie voorbeelden blijkt dat er dus meer variatie is tussen verschillende datingsites dan dat je in eerste instantie misschien zou denken.

Top 5 datingsites

Benieuwd naar de top 5 datingsites van dit moment? Hieronder worden de vijf populairste datingsites kort toegelicht.

Lexa – Kies een van de populairste datingsites van Nederland

Bij Lexa kan je jezelf als single gratis met je e-mailadres registreren. Na het toevoegen van enkele persoonlijke informatie en foto’s kan je direct op zoek naar leuke singles.

Je kan gericht zoeken door gebruik te maken van de filteroptie. Om gebruik te maken van alle functies van de datingsite is het noodzakelijk om een abonnement te nemen. Naast een website is er ook een gratis app waar je gebruik van kan maken.

datingsite-lexa

50plusmatch

Ben je single, de vijftig gepasseerd en op zoek naar een partner die net als jij ook de vijftig gepasseerd is. Dan is 50plusmatch de ideale datingsite voor jou. Het registreren bij 50plusmatch is erg eenvoudig.

De registratie duurt ongeveer tien minuten en bestaat uit het invullen van een aantal vragen. Na de egistratie kan je direct op zoek gaan naar singles. Je kan gratis gebruik maken van de diensten van 50plusmatch, maar om alle functies van de site te kunnen gebruiken, is een betaald abonnement noodzakelijk.

datingsite-50plusmatch

Pepper

Voor alle singles die het leuk vinden om meer van zichzelf te laten zien dan enkel een profielfoto is Pepper een geschikte datingsite. Alle singles maken namelijk een collage met foto’s en video’s waardoor andere singles een goed beeld bij de persoon hebben.

Het registreren is gratis en na het maken van een collage kan je direct op zoek naar een leuke date. Wil je gebruik maken van alle functies van Pepper dan kan je een abonnement nemen. Pepper beschikt ook over een gratis app.

datingsite-pepper

Novamora

Novamora richt zich op singles die op zoek zijn naar spannende dates. Registratie bij Novamora is eenvoudig en helemaal gratis. Je meldt jezelf aan met een e-mailadres en na het beantwoorden van een paar vragen, kan je op zoek leuke singles.

Het registreren bij Novamora is geheel gratis, maar er is wel een abonnement nodig om alle functies van de site te kunnen gebruiken. Met een abonnement kun je onder andere gerichter zoeken door te filteren.

datingsite-novamora

Relatieplanet

Relatieplanet was een van de eerste datingsites van Nederland en heeft in de loop der tijd een groot ledenaantal op gebouwd. Je kan jezelf gratis registreren bij de datingsite Relatieplanet. Dit doe je door enkele gegevens over jezelf te delen. Je krijgt door Relatieplanet matches voorgesteld die aan jouw wensen voldoen.

Bij Relatieplanet heb je volop mogelijkheden om hulp in te schakelen door bijvoorbeeld contact te leggen met een van de dating coaches van de site. Ook kan je ook offline op zoek gaan naar dates door deel te nemen aan evenementen die worden georganiseerd. Om deel te nemen aan evenementen en om alle functies van de site te gebruiken, is het noodzakelijk om een abonnement te nemen.

relaiteplanet

Welke dating app?

Een datingsite moet je normaal gesproken bezoeken middels de website, maar veel datingsites beschikken tegenwoordig ook over een app waardoor je nog eenvoudiger online kan daten.

Je kan dan namelijk direct meldingen ontvangen wanneer je een nieuwe match hebt of wanneer iemand je een berichtje gestuurd heeft. Wanneer je het prettig vindt om direct meldingen te kunnen ontvangen, is het aan te raden om een datingsite te kiezen die over een app beschikt.

5 tips als je online gaat daten

  • Om erachter te komen welke datingsite bij jou past, is het slim om jezelf aan te melden bij verschillende sites. Bij de meeste sites kan je jezelf gratis aanmelden, dus dat is een voordeel
  • Voordat je je date in het echt gaat ontmoeten, is het aan te raden om eerst uitgebreid te chatten via de datingsite om elkaar beter te leren kennen
  • Door een abonnement te nemen bij een datingsite kan je alle functies van de site gebruiken en verhoog je de kans op het vinden van een nieuwe partner
  • Zorg er voor dat je profiel er netjes uit ziet, zodat singles geïnteresseerd in je zijn en actie ondernemen om je te benaderen
  • Kies een datingsite die bij jouw voorkeuren past, zodat je gerichter kan zoeken

 

Conclusie

Je hebt als single tegenwoordig veel mogelijkheden om op zoek te gaan naar de liefde. Er zijn tal van datingsites waar je op zoek kan gaan naar een nieuwe relatie. Door het grote aantal datingsites zal er vast een datingsite zijn die bij je past.

Mensen zoals u

Willen vandaag de dag weleens wat anders proberen zoals diepgang, wat serieus en een echte kans op liefde. Uit onderzoek blijkt dat 68% van deze groep voor de datingsite Relatieplanet kiest. Ontdek nu zelf waarom deze datingwebsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de beste datingsite van Nederland.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu