Dating advies

Wanneer wordt daten serieus?

wanneer-wordt-daten-serieus

Misschien ben je al een tijdje aan het daten, je leert de ander beter kennen en wie weet vind je hem of haar wel leuk. Maar wanneer is het daten nu echt serieus? Het ligt er natuurlijk aan wat jij verwacht van de ander en wat je wil bereiken, wil jij echt een relatie opbouwen of meer op seksueel of juist op vriendschappelijk gebied?

Belangrijk is dat je elkaar in de waarde laat en van elkaar goed weet wat je wil en ook grenzen aan blijft geven. We gaan nu verder door op de vraag wanneer wordt daten serieus, want daar is zeker wel een antwoord op te vinden! 

Wanneer is een man serieus met je?

Heb je je wel eens afgevraagd wanneer gaat een man voor je? Wat wil hij nou van mij? Dit zijn belangrijke vragen en daar kun jij alleen samen met jouw date een antwoord op geven. Je kunt merken wanneer het serieuzer wordt als de man ook meer initiatief neemt om af te spreken, maar ook als hij bijvoorbeeld complimentjes geeft en je aan wil raken.

Dit kan gewoon een eenvoudige aanraking zijn zoals een kus bij het begroeten of een knuffel geven om aan te geven dat je blij bent de ander weer te zien. Maar ook het tonen van interesse en doorvragen, in de ander verdiepen, is een moment om bij stil te staan, de ander is serieus met je bezig. 

Wanneer is een vrouw serieus met je? 

Als man kun je je afvragen wanneer gaat een vrouw voor je? Eigenlijk komt dit veelal overeen met wanneer dat een man voor je gaat. Je gaat meer afspreken, je wil elkaar vaker zien, je krijgt berichtjes dat je elkaar mist of wil zien. Je stelt vragen aan elkaar en vraagt ook door. Je wil het liefst zoveel als mogelijk over de ander te weten komen zodat je er achter kunt komen of je echt bij elkaar past.

Goed om daar dan ook even de tijd voor te nemen en dan merk je vanzelf of jullie echt bij elkaar passen. Aan een vrouw merk je snel genoeg of ze echt wat in je ziet, bijvoorbeeld omdat ze complimentjes geeft, je graag ergens mee naar toe neemt en daardoor ook aangeeft dat ze graag met je gezien wil worden. 

Na hoeveel dates word je verliefd?

Dit is een lastige vraag, want wanneer spreek je van verliefdheid? De liefde als puber zal anders voelen dan wanneer je wat ouder bent. Sta daar ook even bij stil, heb je al kinderen en vele relaties achter de rug, dan kan je wat terughoudender zijn en dan kan het ook anders voelen.

Belangrijk is dat je je goed voelt bij de ander, de ander graag ziet, samen dingen wilt ondernemen en je op je gemak voelt bij de ander. Je moet gewoon jezelf kunnen zijn en wanneer je dat kan, dan kun je merken dat het goed zit en wie weet voel je de kriebels wel weer in je buik, krijg je een lach op je gezicht als je aan hem of haar denkt.

Maar ook als je over elkaar praat kun je al blozen en kunnen anderen aan jou zien dat je er gelukkig van wordt. Dit zou een teken kunnen zijn van verliefd zijn en na hoeveel dates dat kan? Dit kan al heel snel, maar soms duurt het even en moet je naar elkaar toegroeien. 

Van daten naar relatie

Zeker als je al wat ouder bent dan merk je vaak zelf ook dat je wat serieuzer bent, je kijkt of je echt bij elkaar past. Hoe doe je dat? Door veel samen te praten, door te vragen, interesse te tonen in de ander, maar ook door samen veel te ondernemen. Als je leuke dingen samen gaat doen, dan leer je elkaar ook beter kennen.

Het begint allemaal rustig, je gaat een keer ergens wat drinken, dan misschien een wandeling maken, de volgende keer ergens uiteten, dan een keer naar de film, en na een paar keer kun je bij jou of bij hem/haar thuis afspreken. Je laat steeds meer van jouw leven aan de ander zien en andersom en zo groei je ook naar elkaar toe. 

Wanneer kun je spreken van een relatie?

Na hoeveel dates heb je een relatie? Dit kan soms na drie dates zijn en soms na tien dates, het ligt er ook aan hoeveel tijd er tussen zit maar het gaat er vooral om wat voor jullie goed voelt. Je kunt van een relatie spreken als je elkaar allebei leuk vindt, veel tijd met elkaar door wilt brengen en alleen oog hebt voor elkaar (dus niet voor andere mannen of vrouwen).

Je spreekt het vaak ook naar elkaar uit, dat je van iemand houdt, dat je hem of haar echt leuk vindt en bij hem of haar wilt zijn. Meestal gaat daten en een relatie krijgen vanzelf in elkaar over, maar het kan ook zijn dat je het graag benoemd wilt hebben. Je zou dan kunnen vragen hoe zie je ons over een tijdje?

Je kunt beginnen over een toekomst e.d. dan krijg je vanzelf duidelijkheid hoe je er samen instaat. Hierbij geldt vooral doe wat voor jullie beide goed voelt en geniet vooral. 

Datingsites voor serieuze relaties

Als je zelf op zoek bent naar een serieuze relatie, dan hebben we een paar waardevolle tips voor je:

  • Parship, een leuke en moderne datingsite. Je kunt hier vlot online daten en leuke dames en heren ontmoeten. Dankzij de persoonlijkheidstest kun je een goede match vinden! 
  • Lexa, een zeer bekende datingsite waar al veel mensen de ware partner hebben gevonden. Eenvoudig aanmelden, matches bekijken en dan lekker daten! 
  • Tip: een abonnement nemen voor een vast bedrag per maand, dan kun je namelijk alle functies gebruiken van de datingsite en hierdoor kun je zomaar nog sneller de ware vinden en lekker daten samen! 
novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu