Dating advies

Waaraan voldoen goede datingsites?

Wanneer je op zoek bent naar een eerlijke datingsite is het slim om jezelf af te vragen: ‘Waaraan voldoen goede datingsites?’ Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel opties als je online op zoek gaat naar de liefde.

Er zijn uiteraard veel betrouwbare betaalde datingsites die je kan gebruiken om online te daten, maar helaas zijn er ook sites die we je zeker niet aan zouden raden. In dit artikel beantwoorden we daarom de vraag: ‘Waaraan voldoet een goede datingsite?’

Waaraan voldoen goede datingsites?

Er zijn verschillende kenmerken waaraan je een goede datingsite kan herkennen en het is belangrijk om alle onderstaande punten te checken voordat je je ergens inschrijft. Zoek uit of de datingsite over het keurmerk ‘Veilig Daten’ beschikt. Kijk of de site beschikt over een klantenservice en of deze eenvoudig te bereiken is.

Lees de voorwaarden van de datingsite goed door Bekijk de betaalmogelijkheden en of deze veilig zijn Zoek uit hoe er omgegaan wordt met je privacy. Lees verschillende reviews van leden.

Heb je een site gevonden, maar kan je bijvoorbeeld de contactgegevens van de klantenservice of de voorwaarden niet vinden dan raden we je aan om jezelf hier niet aan te melden. Wanneer een van bovenstaande punten niet aanwezig of positief zijn dan is de kans groot dat de datingsite niet veilig en betrouwbaar is.

Ook het lezen van verschillende reviews kan je veel inzichten geven in de veiligheid en betrouwbaarheid van de desbetreffende website.

Wat is een goede datingsite voor mij?

Het belangrijkste is natuurlijk om een veilige en betrouwbare datingsite te gebruiken tijdens het online daten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de datingsite aansluit bij je voorkeuren.

Met andere woorden een goede datingsite kan voor iedereen iets anders betekenen. Niet elke datingsite is hetzelfde en ze werken immers allemaal op een net wat andere manier. Onze tip: Zet op een rij wat je zoekt in een site en kijk welke sites kunnen bieden wat je nodig hebt, want alleen dan zul je op een prettige manier kunnen daten.

Welk publiek trekt de datingsite aan?

Wat ook belangrijk is om mee te nemen in je beslissing voor een bepaalde datingsite is de doelgroep waar de site zich op richt. Bij sommige sites is het alleen al door de naam duidelijk op welke publiek het platform zich richt.

50plusmatch is bijvoorbeeld enkel gericht op 50-plussers en Secondlove op mensen die op zoek zijn naar een affaire. Bij datingsites waarvan de naam niet meteen duidelijk maakt wat de doelgroep is, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de website om te kijken op welk publiek de site gericht is.

Je bent natuurlijk op zoek naar de liefde en je vergroot de kans om je toekomstige partner te ontmoeten aanzienlijk als je jezelf op een site aanmeld waar veel mensen aangemeld zijn die je bevallen.

Voorbeelden van een goede datingsite

Hoewel er op het internet een heel stel onbetrouwbare sites te vinden zijn, zijn er uiteraard ook veel betrouwbare sites waar je serieus op zoek kan gaan naar de liefde. Welke betrouwbaar zijn en welke niet kan je door middel van bovenstaande tips herkennen, maar om het je nog makkelijk te maken lichten we zes betrouwbare sites uit waar je jezelf met een gerust hart kan aanmelden en kan starten met daten.

Secondlove – Een goede en populaire datingsite

Heb je al een relatie maar ben je op zoek naar spanning op een discrete en goede datingsite die gratis is? Secondlove is een site waar je op zoek kan gaan naar een affaire. Inschrijven op de website is gratis en eenvoudig. Na het aanmelden kan je meteen op zoek naar leuke mannen en/of vrouwen.

datingsite-second-love

Relatieplanet – Een goede gratis datingsite in Nederland

Een goede datingsite is Relatieplanet. Dit datingplatform bestaat al erg lang en heeft daardoor een groot ledenbestand opgebouwd. De site voldoet aan de keurmerken en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Je kan zowel gratis als betaald op zoek gaan naar matches op deze site.

relaiteplanet

Lexa – Een goede serieuze datingsite

In enkel drie stappen kun je bij de goede serieuze datingsite Lexa een date vinden. Allereerst meld je je aan door een goede profieltekst op de datingsite te plaatsen en wat foto’s bij te voegen. Daarna kan je middels gedetailleerde filters op zoek gaan naar jouw ideale droomman of -vrouw. Tot slot kan je middels de chatfunctie chatten met leuke singles en een date plannen als het klikt.

datingsite-lexa

50PlusMatch – Goede datingsite gratis

Ben je single en ouder dan vijftig dan is de goede en gratis datingsite 50plusmatch wellicht iets voor jou. Alleen singles ouder dan vijftig worden toegelaten en daardoor is de doelgroep van het platform specifieker dan op andere sites. Het maken van een profiel is erg eenvoudig en gratis.

datingsite-50plusmatch

Pepper –  Datingsite, net even iets anders

Goede foto’s voor de datingsite Pepper is belangrijk. Pepper werkt namelijk net even anders dan de meeste andere sites. Singles maken namelijk een complete collage als profiel, waardoor andere singles direct een goed beeld hebben van de persoon in kwestie. Hierdoor wordt er direct meer diepgang gecreëerd en kan het eenvoudiger zijn om een gesprek aan te knopen.

datingsite-pepper

Novamora – Spannende datingsite

Op zoek naar een spannende date? De slagzin van Novamora is ‘beetje pittig’, dus op deze datingsite kun je zeker op zoek gaan naar spannende dates. De site voldoet aan de keurmerken en is in 2020 zelfs genomineerd voor website van het jaar. Het aanmaken van een account is gratis en makkelijk.

datingsite-novamora

Conclusie: Waaraan voldoet een goede datingsite

Een datingsite is goed als de betrouwbaarheid en veiligheid van de gebruikers gerespecteerd wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de site voldoet aan je wensen en voorkeuren. Het is namelijk prettig als je de datingsite makkelijk vind werken en de leden op de site je aanspreken.

Elke datingsite heeft namelijk zijn eigen publiek. Bij de meeste goede datingsites kan je gratis een account aanmaken, dus door je op verschillende sites aan te melden, kan je erachter komen welke datingsite bij je past en waar je hopelijk de liefde van je leven zult vinden. Veel succes en plezier
met daten!

Mensen zoals u

Willen vandaag de dag weleens wat anders proberen zoals diepgang, wat serieus en een echte kans op liefde. Uit onderzoek blijkt dat 68% van deze groep voor de datingsite Relatieplanet kiest. Ontdek nu zelf waarom deze datingwebsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de beste datingsite van Nederland.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu