Dating advies

Romantische date ideeën

romantische-date-ideeen

Ben je op zoek naar leuke, originele en spannende romantische date ideeën? Dan hebben we goed nieuws voor je, want dan kunnen wij je snel verder helpen. Middels deze blog laten we je namelijk veel romantische date ideeën zien en dan kun jij zelf bekijken wat er bij jou/jullie past. Het kan zijn dat je bepaalde ideeën al uit hebt gevoerd, maar er zit vast en zeker iets bij wat je nog niet hebt gedaan samen. Het is fijn om eens wat nieuws te doen zodat jullie elkaar beter leren kennen tijdens een romantische avond.

Originele romantische date ideeën

Wat even van de leukste en meest originele romantische date ideeën is, is toch wel het toerist in eigen land zijn. In je eigen land zijn namelijk zoveel dorpen en steden te bezoeken, waar je eigenlijk niet eens bij stil hebt gestaan. Vaak willen we op vakantie naar het buitenland, maar waarom? In ons land is zoveel te doen, dit kan dan jullie eerst date of vakantie in eigen land zijn, wat bijzonder is maar wat ook zeker de moeite waard is. Jullie allebei zullen intens genieten, maak samen een mooie tijd vol herinneringen en leer elkaar zo ook beter kennen.

Wees toerist in eigen land

In Nederland zijn er zoveel gezellige steden en dorpen te bezoeken. Ga met de auto weg en bezoek een plaats die jullie beide nog niet eerder hebben bezocht. Heb je geen auto? Bezoek de website van NS en zie of er een speciale aanbieding is waarmee jullie goedkoop een dagje eropuit kunnen gaan. Winkels als Kruidvat, Hema en Albert Heijn hebben geregeld speciale aanbiedingen waarmee je in de daluren of de hele dag in de weekenden goedkoop door Nederland kunt reizen.

Wandelen

Je denkt misschien wel wat is er nou origineel aan wandelen? Heel veel, iedere wandeling is anders en daarom hoort het ook bij de meest romantische date ideeën. Je kunt een wandeling door de stad maken, een terrasje pakken, naar het strand gaan, door de bossen wandelen, door de heide wandelen of je gaat lekker wandelen waar je nog nooit bent geweest. Ontdek het samen eens, kom nader tot elkaar en jullie samen hebben een hele mooie tijd.

Romantische film kijken

Doe samen overdag wat leuks of zie elkaar juist in de avond zodat je een romantische film gaat kijken. Je kijkt er dan de hele dag naar uit om elkaar in de avonduren te zien. Lekker tegen elkaar aankruipen en genieten van de romantiek in de film, wie weet brengt dat jou ook nog wel wat spannends die avond. Het zorgt ervoor dat je in ieder geval meer naar elkaar toe gaat groeien.

Gezellige markt bezoeken

Om elkaar beter te leren kennen ga je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan samen. Je komt zo vanzelf meer over iemand te weten, wat vindt je partner wel of niet leuk en hoe reageert hij op drukte of op andere mensen of dingen? Ga samen een markt bezoeken, lekker fruit eten en verse producten halen om samen te koken. Zo heb je een leuke dag en geniet je in de avond ook nog van je mooie dagje uit.

De eerste date herhalen

Weet je nog precies waar jullie eerste date heeft plaatsgevonden, waar, wanneer, wat heb je gedaan? Welke volgorde, waar heb je wat gegeten of gedronken? Welke kleding had je aan en wat had je voor de ander misschien meegenomen? Het hoort bij de romantische date ideeën om het eens te herhalen, dan ga je terug in de tijd naar het moment dat je elkaar beter leerde kennen en zo verliefd was op elkaar, het straalde er vanaf. Houd het moment vast en geniet er samen van, elke dag stralen dat is wat een goede relatie nodig heeft!

Dierentuin bezoeken

Ga er zoveel mogelijk uit samen, hoe vaker je ergens komt, hoe meer je samen weg bent, nader tot elkaar kunt komen en elkaar beter gaat leren kennen. Laat zien wat je graag doet, waar je dol op bent en dat kan een bezoekje aan de dierentuin zijn. Je bent dan lekker een dagje weg samen, ga samen lekker wat eten en drinken, dieren kijken, leg de herinneringen vast en vergeet dus je camera zeker niet mee te nemen. Er zijn genoeg mooie dierentuinen in ons eigen land die je doordeweeks en in het weekend kunt bezoeken en dan heb jij een mooi dagje uit samen, misschien kun je wel naar jullie favoriete dierentuin..

Uiteten gaan

Wat is jullie favoriete eten of restaurant? Als je al langere tijd samen bent dan is de kans groot dat je al wat vaker uiteten bent geweest en dan heb je misschien beide een favoriet. Plan het reserveer tijdig, verras je partner en geniet samen van deze avond. Doe alsof jullie de eerste date herhalen en geniet zo intens van elkaar. Laat elkaar stralen en maak er een top avond van.

Samen koken

Als je geen zin hebt om samen weg te gaan dan kun je ook een avondje samen koken. Of gaat de een voor de ander koken of toch liever samen? Verdeel de taken, ga lekker bij elkaar aan tafel zitten en geniet van hetgeen wat jullie samen hebben klaargemaakt. Je zal merken dat jullie beiden meer naar elkaar toegroeien en elkaar gaan waarderen.

Pretpark bezoeken

Ben je dol op een pretpark of misschien wel beide? Bezoek dan eens een leuk pretpark, online zijn leuke kortingen te krijgen of misschien heb je wel een jaarkaart als je ergens heel graag komt. Een weekendje weg kan natuurlijk ook een dagje pretpark bevatten dus geniet er samen van en leg herinneringen samen vast.

Picknicken..

Als je echt van de romantische date ideeën bent, dan is picknicken er daar zeker een van, lekker ontspannen in het park zitten bijvoorbeeld. Er zijn erg veel plaatsen waar je in eigen land kunt picknicken. Ga er daarom ook eens van genieten en maak er echt werk van. Een mooie rieten mand, verse broodjes, verse sinaasappelsap en vers fruit. Je gaat een gezonde maaltijd samen nuttigen en misschien nog een mooie wandeling vooraf of naderhand of de zonsondergang? Het kan allemaal, plan het daarom goed en verras elkaar eens. Dit is een van de meest romantische date ideeën die je je maar kunt wensen en zelf kunt realiseren.

Rondvaart maken

Wil je graag wat van je eigen land zien? Er zijn meer dan genoeg plaatsen waar je een mooie rondvaart kunt maken. Dit kan met een groep zijn, dit kan met een gids zijn zodat je veel uitleg krijgt, of je kunt wat moois zoeken in de natuur en genieten van elkaar en de stilte. Tijdens de rondvaart kun je vaak ook een hapje eten en wat drinken en dat gaat een mooie tijd worden voor allemaal. Ook dit hoort bij de romantische date ideeën want je groeit zo nog meer naar elkaar toe, maar dat zal je wel merken als je het mee hebt mogen maken.

Dagje naar het strand…

Het strand, de duinen, het mooie zand, de zee, het geluid, zo mooi! Maar ook zeker de zon die vroeg op komt en laat ondergaat, daar kun je samen zo intens van genieten. Een mooie strandwandeling, een picknick aan het strand, alles kan en daarom is het strand ook echt iets wat hoort bij de romantische date ideeën. Je kunt het er zo mooi hebben samen, een rustig plekje opzoeken en daar samen genieten van elkaar en de stilte. In ons eigen land zijn zoveel mooie plekjes te vinden op het strand, bezoek ze maar eens en geniet nog meer van de andere romantische date ideeën.

Masseren

Veel mensen vinden het fijn om echt de tijd voor elkaar te nemen en daarom hoort masseren ook echt bij de romantische date ideeën. Begin met het masseren van de ander, of masseer elkaar, doe een spel en masseer elkaar dan na het winnen van een opdracht. Leer elkaars fijne plekjes kennen en kom zo nog meer tot elkaar. Je kunt ook de ander de hele dag al uitdagen via een e-mail en hints geven en zeggen waar je zin in hebt. Reken er dan maar op dat het een hele romantische massage gaat worden die avond.

Naar de bioscoop

Soms wil je graag thuis een film kijken, maar het kan ook leuk zijn als je er samen even op uit kunt gaan en dan kun je denken aan een film kijken in de bioscoop. Lekker een bak popcorn erbij een drankje en je hebt een heerlijke avond. Een romantische film op een groot scherm, lekker dicht tegen elkaar aan en dan heb jij weer romantische date ideeën genoeg. Voor de film kun je ook nog ergens wat eten om alvast in de stemming te komen…

Hobby van elkaar proberen

Ben jij gek op sport en de ander gek op dieren? Iedereen kan een andere hobby hebben maar het is wel leuk om interesse te tonen in elkaar in een gezonde relatie. Probeer daarom elkaars hobby eens uit, doe eens een keer mee ga mee naar een beurs of naar de sport kijken. Zo laat je zien dat je om elkaar geeft en weet je ook waar de ander over praat als het over een hobby gaat.

Dorpen bezoeken

Waar ben je opgegroeid? Misschien de één in het zuiden van ons land en de ander in het noorden? Het kan er heel anders zijn, maar het is wel leuk om herinneringen op te halen samen zodat je elkaar nog beter leert kennen. Bezoek het dorp van elkaar waar de ander is geboren, ga kijken waar je op school hebt gezeten en waar je hebt gewoond bijvoorbeeld. Interesse tonen in elkaar is belangrijk en veel over elkaar te weten komen ook, doe er daarom moeite voor en dan kom je nog steeds achter bijzondere romantische date ideeën.

Skiën

Ben je graag actief en ook avontuurlijk? Dan kan skiën of snowboarden wel wat voor jullie zijn. Misschien heeft de een al ervaring en de ander nog niet, geen zorgen want in eigen land kun je ook naar een skihal en dan kun je het elkaar leren. Als je het dan beide leuk vindt kun je ook eens naar het buitenland voor een mooie skivakantie. Maar ga eerst maar eens in eigen land ontdekken of je het leuk vindt en ga een paar uurtjes skiën in de hal. Het kan dan op eigen tempo en tussendoor kun je pauzeren en een hapje eten en wat drinken. Het is in het beginnen vallen en opstaan en daarom hoort het ook bij de romantische date ideeën want je helpt elkaar en komt nader tot elkaar.

Gezelschapsspellen spelen

Doe je graag spelletjes? Vaak doe je dat in een groep of als er mensen op bezoek komen, maar ook samen kun jij gezelschapsspellen doen. Dit kan een spel zijn wat lang duurt, een spel met opdrachten of juist waar een strategie voor nodig is. Maar je kunt ook denken aan erotische spellen zodat je elkaar beter leert kennen en elkaar opdrachten kunt geven en uit moet voeren. Dit is daarom ook een van de meest romantische date ideeën en dat kan een mooie en intens avond worden voor beide.

Weekendje weg

Als je zin hebt om echt alle tijd voor elkaar te hebben, dan is een weekendje weg een goede keuze. Meestal worden we in het dagelijkse leven echt geleefd, je moet van alles en dan heb je soms minder tijd voor elkaar. Het kan ook zijn dat het er insluipt en dan groei je uit elkaar en dat moet voorkomen worden. Plan daarom een weekendje weg, verras de ander en kom dan weer nader tot elkaar. Een huisje met een jacuzzi bijvoorbeeld of een sauna, ontspannen samen, lekker wandelen, genieten van de buitenlucht en in de avonduren lekker buiten bij de BBQ of in de winter bij de open haard, geniet ervan en doe wat je fijn vindt samen. Maar zorg dat je vol blijft zitten met romantische date ideeën en voer ze samen uit om een fijn leven tegemoet te gaan samen.

Zonsondergang

Het is toch erg romantische als je samen naar de zonsondergang kunt kijken? Dit kan aan het strand zijn maar ook in een warm land of bij de bossen? Je kunt het zo romantisch maken als je zelf maar wilt, wissel de plaats steeds af en dan ga je samen mooie herinneringen opbouwen.

Wadlopen

Lekker met blote voeten aan het strand wandelen met een gids en zo veel meer over het strand, de beestjes en de natuur te weten komen, dat is toch zeker de moeite waard? Het hoort bij de romantische date ideeën want je bent samen, gaat veel lachen en plezier maken samen en het is nog leerzaam ook!

Zwemmen

Lekker samen zwemmen, zie elkaar eens in een andere setting, vang elkaar op bij de glijbaan, ga hand in hand zwemmen, zwem naar elkaar toe, omhels elkaar. Het kan erg romantisch zijn als je samen het water in gaat, daarom hoort dit ook zeker bij de romantische date ideeën.

Wijn proeven

Als je dol bent op wijn dan kun je een wijnproeverij ervaren samen, zorg dat je dan niet meer hoeft te rijden maar laat je halen en brengen of zoek een hotelkamer in de buurt zodat je daar de avond samen voort kunt zetten. Dit kan nog een extra mooie dimensie geven aan deze mooie dag/avond.

Sauna bezoeken

Lekker samen naar de sauna en ontspannen, je gaat even je hoofd leegmaken, echt van elkaar genieten en de stilte kan bepaalde patronen doorbreken. Geniet daarom ook van dit romantische date idee en voer het eens uit.

Bootje huren

Lekker samen dobberen over het water, lekker de stilte opzoeken, en lol maken samen. Picknicken in de boot, naar de zon kijken en even ergens aanmeren en genieten? Dit is een van de romantische date ideeën die je zeker mee wilt maken samen.

Is het de eerste date? Dan hebben we ook daarvoor nog een paar romantische date ideeën:

  • Een drankje doen aan het water bijvoorbeeld, let op het uitzicht, de ligging en de sfeer.
  • Picknicken in het park en neem een spel mee zodat je ook na het eten of tussendoor even wat kunt doen. Frisbee spelen of badminton bevallen meestal goed.
  • Een dessert delen in een restaurant.
  • Warme chocolademelk drinken bij de open haard in de winter.

Kortom je hebt weer genoeg inspiratie met onze romantische date ideeën. Ga er daarom eens lekker voor zitten, ga wat leuks plannen zodat je samen gaat genieten.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu