Dating advies

Ik ben op zoek naar een lieve vrouw, 10 nuttige tips!

Lieve vrouw

Ben jij een single man en op zoek naar een nieuwe liefde? Alleen is maar alleen, dus het is goed dat je van plan bent actie te ondernemen, want je staat versteld van het aantal leuke single vrouwen. Zoek je specifiek een lieve vrouw?

In dit artikel lees je 10 nuttige tips om een lieve vrouw te vinden, te daten en om uiteindelijk een relatie mee op te bouwen.

Tip 1: Hoe herken ik een lieve vrouw?

Je bent dus op zoek naar een lieve vrouw, maar dan is de volgende vraag: ‘Hoe herken je een lieve vrouw?’ Uiteraard is er geen vaststaande omschrijving van lieve vrouwen, maar er zijn een aantal karaktertrekken die vaak duiden op een lieve vrouw.

  • Ze zijn vaak erg verlegen en treden daarom meestal niet op de voorgrond
  • Ze zijn meestal attent
  • Ze zijn vaak verzorgend
  • Ze zijn meestal complimenteus
  • Ze hebben vaak een gevoelig karakter

Tip 2: Welke datingsite kan ik het beste gebruiken?

Er is super veel keuze als het om datingsites gaat. Populaire datingsites zijn Lexa, Relatieplanet, E-matching, Pepper en Parship. Alle sites zijn uiteraard anders, maar bieden allemaal de mogelijkheid om een lieve vrouw te vinden.

Lees vooral de profielteksten van veel verschillende
vrouwen, want hierin komt het karakter van de vrouw meestal sterk naar voren.

Lexa – Dé datingsite om een lieve vrouw te vinden!

datingsite-lexa

Tip 3: Dating apps om een nieuwe relatie te vinden

Naast datingsites zijn er ook dating apps waar je op zoek kan gaan naar de ware liefde. Bekende apps zijn Tinder, Happn en Badoo. Om erachter te komen hoe een vrouw in elkaar zit, is het verstandig om veel met matches te chatten zodat je kan kijken of ze lief is.

Een lieve vrouw zal je bijvoorbeeld succes wensen als je de dag daarvoor had gezegd dat je een sollicitatiegesprek zou gaan hebben.

Tip 4: Zeg nooit: ‘Ik zoek een lieve vrouw.’

Je bent op zoek naar een lieve vriendin, maar het is niet verstandig om dit ook daadwerkelijk uit te spreken omdat het een verkeerd beeld kan geven bij de dame in kwestie.

De meeste vrouwen willen namelijk als meer dan alleen maar lief gezien worden. Benadruk dus zeker ook dat je haar knap, slim en humoristisch vindt.

Tip 5: Lieve vrouwen ontmoeten

De meeste lieve vrouwen zijn naast lief ook verlegen. Tijdens de eerste date zal ze hoogstwaarschijnlijk eerst de kat uit de boom kijken. Het is aan jou de taak om hier doorheen te prikken en haar op haar gemak te laten voelen.

Het ontmoeten van een lieve vrouw kan je daarom het beste doen op een plek die ze goed kent zodat ze makkelijker los kan komen.

Lees ook: Daten met oudere vrouwen

Relatieplanet – de beste datingsite om met een lieve vrouw te daten

relaiteplanet

Tip 6: Soort zoekt soort

Je hebt het spreekwoord soort zoekt soort vast wel eens gehoord. Het is noodzakelijk om zelf ook lief te zijn als partner van een lieve vrouw. Hierdoor zal jullie relatie in balans blijven en heeft ze niet het gevoel dat ze zelf niet op een prettige manier behandelt wordt.

Tip 7: Versieren van een lieve vrouw

Wanneer je een lieve vrouw gevonden hebt, hoe kan je haar dan het beste versieren? Zoals gezegd zullen de meeste lieve vrouwen een tikkeltje verlegen zijn en daardoor kan het enigszins lastig zijn haar voor je te winnen.

Het is van belang niet te snel te gaan, zodat ze de tijd krijgt om uit haar schulp te kruipen. Er zullen waarschijnlijk meerdere dates nodig zijn, voordat ze kan bepalen of ze jou als toekomstige partner ziet.

Tip 8: Hou rekening met haar gevoeligheid

De meeste lieve vrouwen hebben een gevoelig karakter. Mede door dit gevoelige karakter zal ze erg lief zijn omdat ze geeft om de mensen om haar heen. Dit is natuurlijk een hele mooie kant van haar gevoeligheid, maar het kan ook af en toe vervelend zijn voor jou.

Ten eerste zal ze snel door hebben of je oprecht bent of niet. Daarnaast zal je haar netjes moeten behandelen, want ze zal zich snel gekwetst voelen.

Pepper – de leukste datingsite om een leuke vrouw te vinden

datingsite-pepper

Tip 9: Maak geen misbruik van haar goedheid

Een lieve vrouw zal je erg goed behandelen. Ze zal er alles aan proberen te doen om het je naar je zin te maken. Uiteraard zal het haar goed doen wanneer ze ziet dat jij het prettig vindt dat je goed verzorgd wordt.

Wel is het belangrijk dat je haar voldoende waardering geeft en dat ook jij af en toe wat extra’s voor haar doet. Wanneer ze namelijk het gevoel krijgt dat je haar zorgzaamheid niet voldoende waardeert of dat zij de enige is die de ander verwend, zal ze er snel klaar mee zijn en zal ze je in het ergste geval verlaten.

Tip 10: Rem haar goedheid af en toe af

Soms is het aan jou de taak om haar goedheid hier en daar wat af te remmen. Stel dat jullie bijvoorbeeld kinderen hebben samen zal ze ook haar kinderen erg willen verwennen. Toch wil je natuurlijk niet dat jouw kinderen lui worden, dus zul je op tijd moeten ingrijpen.

Ook zal je in de gate moeten houden of ze zichzelf niet voorbij loopt door telkens te zorgen voor anderen.

Hoe vind ik een lieve vrouw die bij me past?

Met deze tips gaat het vast lukken om een lieve vrouw te vinden, maar hoe weet je of ze bij je past? Naast het feit dat ze lief is, zal het ook moeten klikken op andere gebieden. Veel dates zorgen er voor dat jullie elkaar goed leren kennen en daardoor kom je er achter of ze bij je past.

Lees ook: Een nieuwe relatie vinden of Ik zoek een vriend

Op zoek naar een vrouw?

Wanneer je op zoek bent naar een vrouw is het zeker een mogelijkheid om actief op zoek te gaan naar een lieve vrouw. Je zal door een lieve vrouw erg verwend worden wat voor veel mannen als voordeel gezien wordt. Wel is het belangrijk om op een aantal dingen te letten als je met een lieve vrouw een relatie wil.

De belangrijkste aandachtspunten zijn geef haar de ruimte om uit haar
schulp te kruipen tijdens het daten, behandel haar zelf ook goed en maak geen misbruik van haar goedheid. Wanneer je deze aandachtspunten in acht houdt, gaat het vast en zeker helemaal goed komen.

Mensen zoals u

Willen vandaag de dag weleens wat anders proberen zoals diepgang, wat serieus en een echte kans op liefde. Uit onderzoek blijkt dat 68% van deze groep voor de datingsite Relatieplanet kiest. Ontdek nu zelf waarom deze datingwebsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de beste datingsite van Nederland.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu