Dating advies

Ik zoek een vriend: 10 tips voor het vinden van een vriend

Ik zoek een lieve vriend maar het wil nog niet lukken. In dit artikel geven we je 10 nuttige tips om een vriend te vinden. Heb je zin om weer lekker verliefd te zijn en wil je jezelf weer kunnen voorstellen als de vriendin van? Het vinden van de liefde lijkt bij vrienden en vriendinnen altijd erg eenvoudig te gaan, maar jij zit nog steeds te wachten op een lieve partner.

Het vinden van een vriendje is niet voor iedereen even makkelijk, maar gelukkig zijn er verschillende tips om je zoektocht naar de liefde te laten slagen.

Tip 1: Een vriend vinden via je kennissenkring

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe liefde is het aan te raden om allereerst goed rond te neuzen in je eigen kennissenkring. Dat is namelijk waarschijnlijk de makkelijkste manier om in contact te komen met leuke jongens.

Kijk daarom goed rond op feestjes van vrienden of spit je facebook vrienden nog eens grondig door. Wie weet zit jouw nieuwe vriend daar gewoon tussen zonder dat je het weet.

Lees ook: Ik ben op zoek naar een lieve vrouw

Tip 2: Heb niet te veel eisen

Perfecte mensen bestaan niet, dus probeer ook niet te snel een contact af te kappen omdat je date net vijf centimeter kleiner dan jou is. Misschien is deze in jouw ogen te kleine jongen wel de perfecte match op elk ander vlak en wat doet lengte er dan nog toe.

Bepaal drie of vier eisen die je het meest belangrijkste vind en laat de rest van je eisen achterwegen.

Relatieplanet – de beste datingsite om een lieve vriend te vinden

Relatieplanet is een populaire datingsite. Een account aanmaken is gratis en na het aanmelden krijg je verschillende matches voorgesteld en daarnaast kan je ook zelf op zoek naar matches.

relaiteplanet

50plusmatch – Ook deze datingsite bevelen wij aan om een vriend te vinden

Zoals de naam al duidelijk maakt, is 50plusmatch bedoelt voor singels van 50 jaar of ouder. De site is handig in gebruik, waardoor je makkelijk op zoek kan gaan naar leuke singles.

datingsite-50plusmatch

Tip 3: Raak niet te gefocust

Uiteraard wil je graag zo snel als mogelijk een nieuwe vriend vinden. Toch zal je een nieuwe liefde niet af kunnen dwingen. De liefde komt wanneer de liefde komt, dus probeer niet je hele dag te laten beheersen door het vinden van een match.

Je zal merken dat de verliefdheid op zal komen op het moment dat je het totaal niet aan zag komen. Raak dus zeker niet te gefocust op het vinden
van een partner, want dat werkt averechts.

Tip 4: Ga lekker daten

Wees niet te zuinig met het plannen van dates. Daten is spannend, maar je zal merken dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het zal gaan.

Plan dus gerust een date met iemand terwijl je nog niet honderd procent zeker bent van een match, want je bent na de date altijd een ervaring rijker.

Deze ervaring komt van pas wanneer je een date hebt met een jongen die je heel erg leuk vindt en daardoor zal deze date soepeler verlopen.

Tip 5: Leg contact met jongens

Nieuwe jongens leren kennen kan op ieder moment van de dag, maar dan moet je niet wachten tot ze jou aanspreken. Neem het heft in eigen handen en maak een praatje met een leuke vent in bijvoorbeeld de winkel of op straat.

Novamora – Een prima alternatief om een vriend te vinden

Novamora is een datingsite die je gratis kan gebruiken. Wil je alle functies van de website kunnen gebruiken dan kan je een abonnement nemen en wat prettig is, is dat de looptijden van de abonnementen bij Novamora niet langlopend zijn.

datingsite-novamora

Lexa – Een van de populairste datingsites van Nederland

De populaire dating app Lexa is bedoelt voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De dating app werkt het beste wanneer je een betaald lidmaatschap neemt, want alleen dan kan je alle functies van de app gebruiken.

datingsite-lexa

Tip 6: Een vriend vinden via een datingsite

Online dating is tegenwoordig een legitieme methode om een partner te vinden. Er zijn veel datingsites waar je op zoek kan gaan naar matches. Bekende datingsites zijn Relatieplanet, 50plusmatch en Novamora.

Lees ook: Inschrijven op een datingwebsite

Tip 7: Lach

Het lijkt voor de hand liggend, maar met een positieve instelling zul je sneller een man aan de haak slaan. Zorg daarom voor een glimlach op je gezicht, want dat vinden mannen aantrekkelijk.

Mannen associëren een lachende vrouw namelijk met vriendelijkheid, positiviteit en vrouwelijkheid.

Tip 8: Spannende date

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die samen een spannende beleving hebben meegemaakt sneller een verliefd gevoel ontwikkelen.

Het is daarom helemaal geen gek idee om iets spannends of uitdagends te doen op je eerste date.

Pepper – Een van de populairste datingwebsite in Nederland

Hou je niet van het in jouw ogen oppervlakkige internet dating? Bij pepper draait het niet alleen om je profielfoto, maar maak je een soort moodboard om op die manier veel facetten van je leven te kunnen laten zien. Uiteraard zijn ook alle profielen van andere singles bij Pepper een stuk uitgebreider dan op andere dating apps.

datingsite-pepper

Tip 8: Spannende date

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die samen een spannende beleving hebben meegemaakt sneller een verliefd gevoel ontwikkelen.

Het is daarom helemaal geen gek idee om iets spannends of uitdagends te doen op je eerste date.

Tip 9: Een vriend vinden via een dating app

Naast verschillende datingsites zijn er ook verschillende dating apps. Ook op deze dating apps kan je chatten en daten met leuke single mannen.

Tip 10: Doorzetten

De hierboven staande tips zullen je helpen om een partner te vinden, maar uiteraard zal de ware morgen niet meteen op de stoep staan.

Wellicht heb je wel twintig of meer dates nodig voordat je een geschikte partner vindt. Het is daarom belangrijk dat je niet te snel opgeeft en hoop blijft houden op een goede afloop.

Conclusie: Ik zoek een vriend

Ben je toe aan een vriend? Besluit dan vandaag nog om daadwerkelijk op zoek te gaan naar een leuke partner. Het is niet voor iedereen even makkelijk om contact te leggen met jongens en daarom zullen de hierboven staande tips je helpen om je zoektocht ietwat makkelijker te maken.

Tegenwoordig kan je op veel verschillende manieren op zoek naar leuke singles en wij raden je aan om daar zeker gebruik van te maken. Heb je een leuk contact met een man? Plan dan zeker een date en nog beter is het plannen van een spannende date. Tot slot is het belangrijk om jezelf voldoende tijd te geven om leuke mannen te leren kennen.

Niet elke man is de geschikte partner voor jou, dus neem de tijd om een man echt te leren kennen als het klikt en heb uiteraard niet te veel eisen, want niemand is perfect. Wij hebben vertrouwen in een goede afloop van je zoektocht en wensen je uiteraard veel succes!

Mensen zoals u

Willen vandaag de dag weleens wat anders proberen zoals diepgang, wat serieus en een echte kans op liefde. Uit onderzoek blijkt dat 68% van deze groep voor de datingsite Relatieplanet kiest. Ontdek nu zelf waarom deze datingwebsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de beste datingsite van Nederland.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu