Dating advies

Hoe wordt een man verliefd?

hoe-wordt-een-man-verliefd

Ben je benieuwd hoe dat een man verliefd kan worden? Wat zijn dan de signalen die je ziet of kunt merken? Het is altijd leuk om daar eens wat meer over te weten te komen, wie weet kun je dan ook beter de signalen oppakken als een man verliefd op jou is! Het is sowieso interessant om er meer over te weten te komen en daarom hebben wij dit artikel ook voor jou geschreven. Mannen kunnen heel stoer zijn en indruk op je willen maken, maar je hebt ook mannen die wat onzeker en verlegen zijn, laat je het dan toch aan hen over of neem jij zelf ook initiatief? Lees in ieder geval dit artikel op je gemak door en dan weet je hoe een man verliefd kan worden…

Factoren om verliefd te worden…

Verliefd worden, de meeste mensen vinden het een erg fijn en plezierig gevoel. Maar iedereen kan verliefd worden door verschillende factoren. Mannen hebben eigen voorkeuren als het gaat over uiterlijk, humor, seks, hobby’s en ga zo maar door. Meestal hebben mensen een soort van totaalplaatje in hun hoofd en wanneer dat klopt, dan kun je pas echt verliefd worden. Als dat allemaal klopt, wordt iemand vaak ook voorgesteld aan de vriendengroep.

Signalen en fasen van verliefd worden

Als je verliefd bent/wordt, kan dat vaak herkend worden aan een aantal signalen. Maar het zijn ook een aantal fasen die je vaak (on)bewust doormaakt. Daar gaan we nu wat dieper op in:
Interesse wekken. Het uiterlijk speelt bij veel mannen wel een grote rol, ook al zeggen ze vaak van niet. Een man kan enthousiast worden van bijvoorbeeld de uitstraling van een vrouw, de open houding, en soms ook wel de kledingstijl.
Bevestiging zoeken is een volgende signaal. Een obsessie zou je het ook wel eens kunnen noemen. Als een man je leuk vindt dat gaat hij als het ware op je jagen, en hij zal er alles aan doen om jou te verleiden om een afspraakje in te plannen.
Is er aantrekkingskracht? Het is fijn als een man jou interessant vindt, maar je wilt natuurlijk meer. Je zal ook signalen af moeten geven, ga in gesprek, stel vragen aan elkaar, beantwoord elkaars vragen en probeer het contact te doseren.
Indruk maken op elkaar. Een man denkt vaak niet aan de lange termijn (vrouwen wel en fantaseren dan ook vaak al over de toekomst). De man heeft in deze fase indruk op je gemaakt en dat is hetgeen wat dan ook telt. Het gaat er om dat hij graag wil dat je hem leuk vindt en hij zal dan ook echt wel zijn best doen om jou voor zich te kunnen winnen. Mannen doen dat allemaal op hun eigen manier, de een zal je complimentjes geven en de ander zal je erg lieve berichten sturen.
Maar dan is er nog de vraag is er nu meer of niet? Soms zijn mannen onzeker en willen ze graag wat voor je doen, maar weten ze niet of jij hem ook leuk vindt. Het is daarom goed om ook bevestiging te geven en dan kan de man daarin ook verder gaan.
Gevoelens kenbaar maken, hier zijn vrouwen vaak wat sneller en duidelijker in. Mannen hebben er soms even tijd voor nodig en trekken zich dan wat terug (wat ook weer een ander signaal af kan geven aan de vrouw).

Verliefd wordende mannen…

Er zijn veel vrouwen die zich afvragen hoe dat een man verliefd kan worden en hoe ze dat dan aangeven. Het zou soms wel eens gezien kunnen worden als een groot mysterie. Toch zijn er genoeg dingen die je kunt doen of zeggen om na te gaan of een man verliefd op je is of om te kijken of een man verliefd op je kan worden. Daarin speelt waardering een grote rol. Mannen kijken vaak eerst met hun ogen en als zij je een leuke verschijning vinden, dan kan dat betekenen dat ze meer over jou te weten willen komen. Ze zullen het dan aan anderen laten merken dat zij gek op je zijn, ze willen wat meer indruk op je maken door ‘stoer’ te doen als er anderen bij zijn.

Iedere man is anders…

Ben je er in ieder geval wel goed van bewust dat iedere man anders is. Sommige mannen maken er echt een sport van als zij verliefd zijn, ze willen er dan alles aan doen om te zorgen dat zij ook verliefd wordt op hem. Maar je hebt ook onzekere en verlegen mannen en die nemen niet zo snel initiatief. Ze kunnen wat meer de kat uit de boom kijken en dan afwachten welke kant het op gaat. Vrouwen nemen dan soms het heft in eigen hand en dat is wat deze mannen dan net nodig hebben om verliefd te worden. Maar ook dat kan bij iedere situatie weer anders zijn, ken je elkaar net? Zie je elkaar voor de eerste keer in het bijzijn van de vrienden? Heb je elkaar online ontmoet en weet je al het een en ander over elkaar? De situatie zal ook invloed hebben op hoe je merkt dat een man verliefd is of nog niet. Houd ook daar rekening mee en speel ook in op hetgeen wat een man aan je laat zien (als je hem ook leuk vindt natuurlijk!).

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu