Dating

Hoe weet ik of een dating profiel wel echt is?

Je wil graag online daten, maar dan heb je vaak toch wel de vraag of dat een dating profiel echt is of niet. Om er achter te komen of dat een profiel echt is, gaan we je er meer over vertellen. Dit is voor jou misschien wel een kans om iemand te ontmoeten die je via een dating-app hebt leren kennen.

Om de betrouwbaarheid van een datingplatform te waarborgen zijn er speciale keurmerken in het leven geroepen. Dit zijn het keurmerk Veilig Daten en ook het Thuiswinkel Waarborgmerk. De site moet aantonen dat ze actief op zoek gaan naar nep profielen.

Dating profiel

Hoe ziet jouw datingprofiel er uit? Het is belangrijk dat je eerlijk bent op een datingsite, geef aan of je zoek bent naar een eenmalige date of naar een relatie. Geef aan of je echt wil afspreken of dat je alleen online contact wilt onderhouden.

Hoe meer foto’s dat er op een profiel te vinden zijn hoe beter het is. De kans is dan namelijk ook groter dan een profiel echt is, iemand wil namelijk van alles van zijn of haar leven delen en laten zien waar hij of zij van houdt. Hierdoor krijg je een goed beeld van misschien wel jouw toekomstige date.

#1. Relatieplanet

relaiteplanet

#2. Lexa

datingsite-lexa

Dating profiel tekst

Welke tekst mannen gebruiken op een datingprofiel is heel wisselend. Als mensen zonder profiel op de site rondkijken dan is dat vaak geen fijn idee. Je wil namelijk wel iets over iemand te weten komen. Misschien ben je wel op zoek naar een voorbeeld vrouw en die kun je ook online vinden, als je maar goed zoekt en weet waar je moet zijn!

Aan welke teksten kun je denken? Leeftijd, wie je bent, wat je zoekt, waar je van houdt, welke reizen je hebt gemaakt, of je dieren hebt, of je van kinderen houdt of kinderen wenst, of je sport of andere dingen doet in je vrije tijd. Maar ook of je een avonturier bent of graag thuis een film kijkt kan het verschil maken.

Geef informatie die van belang is om jezelf zo neer te zetten alsof jij het echt bent! Ben eerlijk en zet geen standaard teksten neer, je moet altijd jezelf kunnen zijn.

Dating profiel voorbeeld

Heb jij al eens een dating profiel voorbeeld gezien? Let dan goed op want wij helpen je verder. Een voorbeeld kan zijn: ”Hallo, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn profiel. Mijn naam is Bas, ik houd van sporten en ben dol op reizen. Ik heb nog geen kinderwens, maar dat kan altijd nog komen!

Ik wil eerst van het leven genieten en misschien wel met jou. Ben jij ook gek op reizen? Wil je graag nog eens backpacken door Australië en ben je sportief? Dan ben jij misschien wel de vrouw die ik zoek, ik hoop snel wat van je te horen”.

Voorbeeld dating profiel

Kun jij wel wat tips gebruiken bij het online daten? We maken voor jou een speciaal voorbeeld dating profiel en daar kun je dan ook eens goed naar kijken als je je eigen profiel op gaat stellen. We hebben al een voorbeeld gegeven hierboven, maar we kunnen nog een voorbeeld geven:

 • Naam: Saskia
 • Zoekt: Een leuke man tussen de 30-35 jaar
 • Hobby’s: Reizen, sporten, wandelen, fietsen, gezelschapsspellen, terrasje pakken met vrienden
 • Profieltekst: “Wil jij net als ik alles uit het leven halen? Samen is leuker dan alleen! Ik hoop snel van jou te horen als het jou aanspreekt!”

Wat zet je in een dating profiel?

In een dating profiel zet je uiteraard dat je zin hebt in online daten! Dating is namelijk hetgeen wat jou er toe heeft gedreven om je aan te melden op de datingsite! Geef niet alle informatie in één keer, je mag best wel wat dingen voor jezelf houden.

Maar het belangrijkste moet je vaak wel in de tekst zetten zodat de ander al weet waar hij of zij aan toe is als hij met je op date zou willen. Bijvoorbeeld of je een vaste relatie zoekt en wel of geen kinderwens hebt, dit is vaak wel doorslaggevend voor mensen om wel of geen bericht te sturen.

Hoe begin je een gesprek op Lexa?

Heb je iemand leren kennen op de betrouwbare dating app van Lexa? Het is dan fijn als je nepprofielen kunt herkennen! Bekijk elkaars foto’s, stuur gewoon een standaard berichtje zoals hallo, ik wil je graag beter leren kennen, lijkt het je wat? Hoop snel van je te horen.

Of als je iemand echt leuk vindt kun je zeggen, je profiel maakt me nieuwsgierig, laat je snel wat horen? Je voelt zelf op dat moment aan wat je kwijt wilt.

Zijn datingsites te vertrouwen?

Soms vragen mensen zich af of dat een datingsite te vertrouwen is. Daar moet je zelf ook eens goed over nadenken als je gaat daten, want niet iedere site is betrouwbaar. Je bent op zoek naar iemand waar je verliefd op kunt worden en misschien wel je leven mee wilt delen.

Bekijk dan ook altijd een profiel Facebook om na te gaan of iemand echt is. Betrouwbare datingplatforms zijn Lexa en Relatieplanet. We vertellen jou er graag wat meer over.

Meer over Relatieplanet

Relatieplanet staat namelijk bekend als goede en gratis datingsite in Nederland. Erg veel singles hebben hier een account en je hebt dan ook erg veel keuze als je je hier gratis gaat registreren. Op het moment dat jij toegang wil tot alle functies van de site moet je wel een abonnement kiezen, hierdoor kun je nog eenvoudiger de beste matches vinden!

Geef aan wat voor soort persoon je zoekt en dan krijg je alle mensen te zien die aan je wensen voldoen. Daten is nog nooit zo eenvoudig geweest! De voordelen van Relatieplanet bekijken?

 • Je kunt de website eenvoudig gebruiken ook op mobiele apparaten!
 • Snel en eenvoudig een account aanmaken
 • Er worden evenementen voor singles geregeld door Relatieplanet waar jij dan gebruik van kunt maken
 • Er zijn verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen als je alles functies van de site wilt gebruiken
 • Er kan door jou gratis een profiel aan worden gemaakt!

Meer over Lexa

Online daten kan vandaag nog beginnen bij Lexa! Het is een bekend datingplatform waar je je eenvoudig aan kunt melden en je kunt via de website en via de app op zoek gaan naar jouw liefde. Een account aanmaken is nog gratis ook en je vindt snel de beste matches voor jou!

Er zijn diverse filteropties die je kunt gebruiken om gerichter te zoeken. Als je toegang wil tot alle functies van Lexa, dan moet je wel een abonnement kiezen en daarvoor een klein bedrag betalen. Maar je hebt dan wel het voordeel dat je van alle functies gebruik kunt maken van het datingplatform. Alle voordelen van Lexa voor jou op een rijtje:

 • Er zijn veel singles actief op het platform, je hebt dus een ruime keuze
 • Er is een gratis app beschikbaar zodat je kunt daten waar en wanneer je maar wilt!
 • Een account aanmaken is gratis!
 • Het platform Lexa krijgt goede reviews van (ex) gebruikers. Voor jou een extra reden dus om hier een kijkje te nemen!
 • Gerichter zoeken dankzij alle filteropties!
novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu