Dating advies

Hoe vraag je iemand mee uit? 10 tips

Hoe vraag je iemand mee uit? Deze vraag wordt vaak gesteld en dat is zeker niet raar. Iemand mee uit vragen is namelijk best spannend om te doen. Je bent misschien bang dat de ander nee zegt en een afwijzing ontvangen vindt niemand leuk.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook mogelijk dat de ander ja zegt en er iets moois kan opbloeien. In dit artikel vind je tien nuttige tips waardoor de kans op afwijzing kleiner wordt.

10 tips: Hoe vraag je iemand op date?

Tips voordat je de vraag stelt

#1 Probeer vooraf te onderzoeken of degene die je uit gaat vragen openstaat voor een relatie
#2 Zorg dat je niet te lang een vriendschappelijke band opbouwt, maar laat regelmatig doorschijnen dat je geïnteresseerd bent op het gebied van liefde
#3 Peil de familie en vrienden van degene die je wil uitvragen om erachter te komen of zij weten of je kans maakt

Tips tijdens het stellen van de vraag

#4 Blijf dicht bij jezelf waardoor je de vraag zo spontaan mogelijk kan stellen
#5 Stel de vraag vol zelfvertrouwen
#6 Zorg dat je duidelijk bent over het feit dat het geen vriendschappelijke afspraak is, maar een date om uit te zoeken of het iets kan worden tussen jullie
#7 Stel de vraag casual en maak het moment vooral niet te serieus of te zwaar

Tips na het stellen van de vraag

#8 Wanneer iemand toezegt, prik direct een datum
#9 Hou contact tussen het stellen van de vraag en de daadwerkelijke date
#10 Wanneer je afgewezen wordt, is het prima om te laten merken dat je teleurgesteld bent, maar hou de eer aan jezelf

Hoe vraag je iemand mee uit via Whatsapp?

Het mee uit vragen van iemand via Whatsapp is totaal anders dan de vraag in het echt stellen. Via Whatsapp is het daardoor nog belangrijker om zo duidelijk mogelijk te zijn. Berichtjes kunnen namelijk makkelijk anders geïnterpreteerd worden. Daarnaast is het ook belangrijk om de tijd in de gaten te houden.

Wanneer iemand echt geïnteresseerd is, zal diegene niet een dag of langer wachten met reageren. Tot slot is het aan te raden om niet iedere seconde van de dag met elkaar te appen. Leer elkaar bij voorkeur in het echt kennen. Af en toe appen kan dus geen kwaad, maar diepere gesprekken kan je het beste tijdens de date voeren.

Hoe vraag je iemand mee op date via app?

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van datingapps om de liefde te vinden. Veel datingapps beschikken over een chatfunctie waardoor je met matches kan chatten. Wanneer je een match hebt, is het aan te raden om elkaar eerst wat betere te leren kennen via de chat.

Wanneer het klikt, wacht dan niet te lang om een date te plannen om uit te kunnen zoeken of jullie bij elkaar passen. Stel de vraag op een luchtige manier tijdens één van jullie gesprekken via de chat.

Populaire datingsites

Het vinden van een date hoef je tegenwoordig niet meer alleen te doen in het dagelijkse leven. Om een date te vinden kun je tegenwoordig namelijk ook gebruik maken van een datingsite of -app.

Online dating is tegenwoordig erg populair waardoor er veel verschillende datingsites en -apps beschikbaar zijn. Een aantal populaire dating platforms in Nederland zijn onder andere Relatieplanet, Lexa en Pepper.

Relatieplanet – Een goede gratis datingsite in Nederland

Relatieplanet is één van de bekendste datingsites in Nederland. Veel singles hebben een account op de datingsite waardoor je veel keuze hebt qua singles. Het registreren op de website is helemaal gratis.

Wanneer je toegang wil tot alle functies van de site kan je kiezen voor een abonnement. Het vinden van matches via Relatieplanet is erg eenvoudig. Je geeft aan naar wat voor soort persoon je op zoek bent en krijgt op basis van je wensen profielen voorgesteld.

Wat zijn de voordelen van Relatieplanet?

 • Website is makkelijk te gebruiken
 • Aanmaken van een account is erg eenvoudig en snel
 • Het dating platform organiseert geregeld evenementen voor singles
 • Abonnementen beschikbaar in verschillende prijsklassen
 • Gratis profiel aanmaken
relaiteplanet

Lexa – Een goede serieuze datingsite

Naast Relatieplanet is ook Lexa een bekend dating platform. Lexa heeft zowel een website als een app waar je eenvoudig op zoek kunt gaan naar de liefde. Het aanmaken van een account is helemaal gratis en het zoeken van matches is erg eenvoudig.

Er zijn namelijk erg veel filteropties beschikbaar waardoor je gericht kan zoeken. Wanneer je toegang wil hebben tot alle functies van het platform kan je één van de betaalde abonnementen nemen.

Wat zijn de voordelen van Lexa?

 • Veel singles zijn actief op het platform waardoor er veel keuze is
 • Gratis app beschikbaar
 • Gratis account aanmaken
 • Dating platform krijgt goede reviews van (ex)gebruikers
 • Veel filteropties beschikbaar waardoor je gerichter kan zoeken
datingsite-lexa

Pepper –  Datingsite, net even iets anders

Pepper is een datingapp die op een net wat andere manier werkt dan de meeste datingplatforms. Alle singles op Pepper maken namelijk een collage van zichzelf inclusief foto’s, video’s en tekst.

Hierdoor heb je een beter beeld van alle singles en kan je sneller zien of iemand bij je zou passen. De app van Pepper is gratis te downloaden in de App- en Play store. Wanneer je gebruik wil maken van alle functies die de app te bieden heeft dan kan je een abonnement afsluiten.

Wat zijn de voordelen van Pepper?

 • Alle singles maken collages waardoor je een beter beeld hebt van de singles
 • Gratis datingapp beschikbaar
 • Goede klantenservice
 • Modern design van de app
 • Groeiend ledenaantal
datingsite-pepper

Conclusie: Hoe vraag je iemand mee uit?

De vraag: Hoe vraag je iemand mee uit? is een terechte vraag waar geen simpel antwoord op te geven is. Het mee uit vragen van iemand is spannend en niet geheel voor te bereiden omdat je afhankelijk bent van de reactie van een ander.

Toch kunnen bovenstaande tips het stellen van de vraag een beetje makkelijker en de kans op succes groter maken. Veel succes met het mee uitvragen van degene die je leuk vindt en hopelijk bloeit er iets moois op tussen jullie!

Mensen zoals u

Willen vandaag de dag weleens wat anders proberen zoals diepgang, wat serieus en een echte kans op liefde. Uit onderzoek blijkt dat 68% van deze groep voor de datingsite Relatieplanet kiest. Ontdek nu zelf waarom deze datingwebsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de beste datingsite van Nederland.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating advies

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu