Dating Apps

Beste dating apps

Daten

Daten, de één haat het en de andere houdt ervan. Hoe dan ook, een date kan de eerste stap zijn naar een fantastische relatie. Vroeger regelde je een date via een vriend, vriendin, kroeg of disco. Tegenwoordig zijn er handige apps waar je super eenvoudig een leuke date kan regelen. Sommige mensen zijn hier sceptisch over, maar er zijn talloze succesverhalen van dates via datingapps. Ben jij nog single, laat je niet tegenhouden en download een datingapp en wie weet heb jij volgend weekend een geweldige date met wellicht je nieuwe droomman/droomvrouw.

Wat is de beste dating app in Nederland?

Nu denk je misschien allemaal leuk en aardig, maar welke datingapp kan ik dan het beste downloaden. Het is zeker niet gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet, want datingapps heb je in Nederland genoeg. De vraag: ‘Wat is de beste dating app in Nederland?’ is dan ook niet eenvoudig te beantwoorden, want het draait om persoonlijke voorkeuren. Hieronder worden vijftien bekende datingapps opgesomd met daarbij de voor- en nadelen van elke datingapp. Na het lezen van dit artikel weet jij welke datingapp het beste bij jou past.

Lees ook : Top 10 beste datingsites 2019

Tinder – Meest gebruikte dating app in Nederland

Iedereen heeft wel eens gehoord van Tinder, want tinder is de meest populaire dating app van Nederland. De app is zeer gemakkelijk in gebruik. Tinder heeft een gratis app en deze is te downloaden in de Google Play Store of in de App Store. Na het downloaden van de app Tinder moet je jezelf aanmelden. Een mogelijk nadeel van Tinder is dat je verplicht bent om je aan te melden via Facebook, dus voor mensen zonder Facebook is dit een nadeel. Als je wel een Facebookaccount hebt, is het aanmelden via Facebook juist gemakkelijk, want zo zou je foto’s vanuit je Facebookaccount kunnen plaatsen en hoef je geen nieuw wachtwoord te onthouden.

Nadat je je aangemeld hebt, kan je vrijwel direct starten met het vinden van matches en dat is natuurlijk erg fijn. Op Tinder vind je matches door te swipen. Je krijgt van Tinder telkens een foto te zien van een mogelijke match en als de persoon op de foto je bevalt kun je de foto naar rechts swipen. Ben je niet geïnteresseerd in de persoon op de foto swipe dan naar links. Wanneer jij iemand naar rechts geswiped hebt en die persoon jou ook naar rechts heeft geswiped, is er een match. Je kan daarna chatten met elkaar en wellicht een date regelen.

In de app zijn verschillende functies zodat je gericht kan zoeken en dat is natuurlijk prettig. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven in welke straal je wilt zoeken, zodat jouw match niet aan de andere kant van het land woont. Daarnaast kan je nog selecteren wat voor soort date je zoekt, een mannelijke, een vrouwelijke of dat het niet uit maakt. Tot slot kan je aangeven welke leeftijd jouw date moet hebben.

Omdat de app draait om foto’s vindt niet iedereen de app fijn, want ze zien Tinder als vleeskeuring. Iedereen neemt natuurlijk de beste foto van zichzelf of één van een aantal jaar terug, waardoor het zou kunnen dat je er op de date achterkomt dat de foto op Tinder niet overeenkomt met de werkelijke man of vrouw. Al met al is de app Tinder een app met nadelen en voordelen. Desondanks is het de moeite waard om eens te starten met tinderen en zo misschien jouw perfecte match te vinden.

 

2. Bumble – Dating app waar vrouwen de eerste stap zetten

Één van de medewerkers van Tinder, Whitney Wolfe, ging weg bij het bedrijf Tinder, want ze vond dat er op Tinder te veel seksuele intimidatie en discriminatie plaatsvond. Daarom richtte Whitney Wolfe het bedrijf Bumble op. Bumble lijkt heel erg veel op Tinder.

De app is te downloaden in de Google Play Store of in de App Store. Ook in de app Bumble kun je je alleen aanmelden via Facebook, moet je foto’s naar rechts of links swipen en kun je chatten met mensen die jij naar rechts geswiped hebt en zij jou ook. Het grote verschil tussen Tinder en Bumble wordt duidelijk vanaf het moment dat twee mensen elkaar naar rechts hebben geswiped.

Bij Tinder kunnen beide personen dan een chat starten, maar bij Bumble moet de vrouw de chat starten en als ze dit niet doet binnen 24 uur vervalt de match. De man kan na het vinden van een match dus niet de eerste stap zetten door te chatten, want dat moet de vrouw doen. Één keer per dag kan de man de 24 uur opwaarderen naar 48 uur, wanneer hij echt geïnteresseerd is, maar de vrouw geen chat start.

Bumble geeft vrouwen meer invloed in het proces van het zoeken van een date, dus dat is voordelig voor vrouwen. Uiteraard geeft dit mannen minder invloed en kan dit een nadeel zijn voor mannen.

 

3. Hinge – Een van de nieuwste dating apps

Hinge is een app die iets meer de diepte in wil gaan, vandaar dat Hinge zichzelf omschrijft als relatie-app en niet als datingapp.
Er zijn een paar nadelen aan de app Hinge.

Ten eerste is de app alleen in het Engels beschikbaar. Daarnaast is het erg te merken dat de app vooral gericht is op de Verenigde Staten en minder op Europa. Tot slot is het noodzakelijk om een Facebook Account te hebben.
Ondanks de nadelen zijn er natuurlijk ook voordelen aan de app Hinge.

De app is eenvoudig in gebruik en de app zoekt matches voor jou tussen jouw Facebook vrienden en vrienden van vrienden, waardoor de matches waarschijnlijk dicht in de buurt wonen. De app Hinge is al met al een app die zich vooral op de Verenigde Staten richt en iets anders in elkaar steekt dan andere datingapps.

 

4. Relatieplanet – Beste dating app in Nederland voor serieuze relaties

Eerst had relatieplanet alleen een website, maar nu is er ook een app beschikbaar die gratis te downloaden is in de App Store en Google Play Store. Na het downloaden van de app kun je gratis een profiel aanmaken. Tijdens het maken van een profiel kun je jouw voorkeuren aangeven en op basis van jouw voorkeuren kun je singels zoeken.

Als je iemand gevonden hebt die je leuk lijkt, kun je chatten met diegene. Wanneer je daadwerkelijk verder wil chatten en gegevens wil uitwisselen, is het noodzakelijk om een abonnement te nemen. Door het nemen van een abbonement kun je alle profielen zien, meer fotos toevoegen en krijg je geen reclames meer in de app. Relatieplanet biedt meer dan alleen de datingapp en de -website.

Relatieplanet heeft bijvoorbeeld een helpdesk die jou 365 dagen per jaar helpt als er problemen zijn. Daarnaast staat relatieplanet bekend om zijn strenge toezicht in de app en op de website, zodat de app en website veilig en leuk blijven voor iedereen. Naast het bieden van een online platform voor het regelen van dates verzorgd relatieplanet ook single events, single reizen en coaching sessies. Al met al heeft relatieplanet meer te bieden dan een prettig werkende app en vinden veel mensen een relatie via Relatieplanet.

 

5. Victoria Milan – Dé dating app voor uitsluitend sex dating

Niet op zoek naar een vaste relatie, maar op zoek naar een spannende date. Victoria Milan is de perfecte dating app voor mensen die single of in een relatie zitten en op zoek zijn naar wat spanning of een gezellige avond. Doordat niemand op zoek is naar een vaste relatie is het afspreken van een date eenvoudig, dit is dus een groot voordeel.

Victoria Milan is gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store en ook het inschrijven bij Victoria Milan is gratis. Om de volledige app tot je beschikking te hebben is een lidmaatschap vereist.
Victoria Milan zorgt er voor dat jouw activiteit op Victoria Milan geheim blijft door middel van verschillende features. Allereerst wordt je automatisch uitgelogd na een aantal minuten als je niet actief bent, zodat de app niet open blijft staan.

Ten tweede is er een speciale ‘panic button’ waarop je kan drukken als er onverwachts iemand binnenkomt. Wanneer je op de ‘panic button’ drukt wordt er een ander normaal scherm geopend en wordt de app Victoria Milan automatisch afgesloten.

Ten derde kun je anoniem daten en gemakkelijk aangeven wie je profiel wel en niet kunnen zien. Het is natuurlijk prettig dat Victoria Milan met jou meedenkt om jouw activiteit verborgen te houden. Al met al is Victoria Milan een fijne app om te daten zonder dat iemand verwacht er een relatie aan over te houden.

 

6. Happn – Dating app voor combinatie van off- en online daten

Happn helpt mensen die het lastig vinden om de eerste stap te zetten in de offline wereld als het om daten gaat. De app Happn werkt namelijk als volgt: Wanneer je iemand tegenkomt die je leuk lijkt en die persoon heeft ook de app Happn kan je diegene via de app een hartje geven.

Doet die persoon hetzelfde hebben jullie een match en kunnen jullie chatten en wellicht een date afspreken. Het voordeel hiervan is dat je je date in het echt al eens gezien hebt en door middel van de app de eerste stap gezet wordt, terwijl je anders was door gelopen. Daarnaast kan je alleen chatten met personen die jij een hartje gegeven hebt en zij jou ook. Een nadeel is dat de persoon die je tegenkomt en die je leuk lijkt ook de app Happn moet hebben, want anders kun je elkaar geen hartje geven.

De app Happn is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de App Store. Registreren kan uitsluitend via Facebook. Je kan een tijdje gratis met de app aan de slag gaan, maar op een gegeven moment is het noodzakelijk om te betalen. Happn is alleen beschikbaar in app vorm, dus er is geen website beschikbaar. De app is prettig in gebruik.

Het enige minpuntje aan de app is dat je telefoon snel leegloopt door het gebruik van de app. Het is de moeite waard om de app Happn te downloaden en te kijken of het iets voor jou is. Vooral in grote steden zul je zien dat veel mensen de app Happn hebben en is het vinden van matches eenvoudig.

 

7. Badoo – Internationale dating app, maar ook populair in Nederland

Badoo is vooral populair onder jongere mensen tussen 18 en 25 jaar. Badoo is erg internationaal en heeft wereldwijd 300 miljoen gebruikers.
In de Google Play Store en in de App Store is de app gratis te downloaden. Een account aanmaken is ook gratis.

Je kan je met je Facebook account registreren, maar het kan ook zonder Facebook. In principe kan je met de gratis versie van badoo al erg veel, maar als je de complete app wilt gebruiken, moet je een premium abonnement nemen. In de app Badoo kan je op zoek gaan naar vrienden of singles. Je kan foto’s plaatsen en games spelen om elkaar te leren kennen.

Als je iemand leuk vindt kan je chatten met diegene zonder dat de ander jou geliked hebt. Dit kan zowel een voordeel als nadeel zijn, want aan de ene kant kunnen andere singels jou benaderen zonder dat jij diegene leuk vind, maar anderzijds kun je zo
meer nieuwe mensen leren kennen.

Kortom, Badoo is dus een internationaal platform en zorgt ervoor dat je op een speelse manier nieuwe mensen kan leren kennen en wellicht een relatie kan vinden.

 

8. Pepper – Niet zomaar een dating app in Nederland!

Pepper had lange tijd alleen een website, maar inmiddels is er ook een app waarmee je super gemakkelijk op zoek kunt naar een nieuwe date.
De app Pepper is gratis te downloaden in de Google Playstore en in de App Store en met de gratis versie van de app kan je behoorlijk veel.

Het aanmelden is zo gepiept, want er hoeven maar enkele vragen beantwoord te worden en daarna kun je meteen op zoek naar matches.
Bij pepper is het niet je profielfoto die het belangrijkste is, maar een soort moodboard die je zelf maakt van jezelf met dingen waar je van houdt of dingen die je belangrijk vindt.

Een nadeel van de app Pepper is dat er niet veel mogelijkheden zijn om gericht te zoeken naar matches. Je kan alleen zoeken op een bepaalde leeftijd en op een bepaalde afstand. De app Pepper is een heel complete app waar het niet alleen draait om je profielfoto, maar je door middel van een moodboard wat meer van jezelf kan laten zien.

 

9. Paiq – Dating app met chatten voor de foto

Het is een cliché, het uiterlijk is niet alles, want de binnenkant is het belangrijkste. De app Paiq speelt hier op in op een leuke manier.
Bij Paiq zie je namelijk eerst een onduidelijke foto van een bepaald persoon. Wanneer je met een persoon chat, wordt de foto telkens een stukje duidelijker.

Op deze manier wordt chatten gestimuleerd en draait het niet allemaal om foto’s, wat voor sommige mensen een opluchting kan zijn. Een pluspunt van Paiq is dat de app helemaal gratis te downloaden is in de Google Play Store en in de App Store. Ook het inschrijven gaat gemakkelijk, het enige wat je moet doen is jezelf registreren en enkele vragen beantwoorden.

Al met al is Paiq de perfecte app voor mensen die niet zozeer beïnvloed willen worden door het uiterlijk en meer geven om het innerlijk van iemand.

 

10. Grindr – Dating app voor homoseksuele en biseksuele mannen

Grindr was één van de eerste datingapps en bestaat al sinds 2009. Inmiddels heeft de app meer dan 5 miljoen gebruikers over de gehele wereld. De app is bedoeld om homoseksuele of biseksuele mannen bij elkaar te brengen.

Het downloaden van de app Grindr is gratis in de Google Play Store of in de Appstore. Na het downloaden van de app kan je een account aanmaken en daarna kan je direct gaan zoeken naar leuke singles. De app werkt via je locatie en zoekt singels uit de buurt. Het voordeel van Grindr is dat het mogelijk is om anoniem te blijven, bijvoorbeeld als je nog niet zeker bent van je geaardheid.

Tegelijkertijd is dit ook een nadeel, want zo weet je niet met wie je precies aan het chatten bent. Wat ook een minpuntje is, is dat er niet heel veel Nederlandse accounts zijn in vergelijking met andere landen, dus Grindr is in Nederland niet heel populair. Toch is Grindr een fijne app voor homoseksuele en biseksuele mannen om singles te ontdekken, te daten en wellicht een relatie te starten.

 

11. HER – Dating app voor lesbische, biseksuele en queer vrouwen

Naast apps voor homoseksuele mannen is er ook een app voor homoseksuele vrouwen om dates af te spreken. Wel heeft HER veel minder downloads in vergelijking met Grindr. Toch is HER wereldwijd de grootste dating-app voor lesbische, biseksuele en queer vrouwen.

De app HER is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de App Store. Aanmelden moet via Facebook en daarna kan je meteen matches zoeken. Je account kan je steeds verder uitbreiden, want het is een soort moodboard waar je steeds nieuwe dingen aan kan toevoegen.

HER staat bekend om haar goede customer service. Daarnaast is het ook mogelijk om nieuwe vrienden te maken, dus de app richt zich niet alleen op het vinden van dates. Ze bieden ook offline activiteiten, zoals events.
Op zoek naar een date of naar nieuwe vrienden dan is de app HER wellicht iets voor jou.

 

12. Lexa – Populaire dating app voor serieuze relaties

Lexa is populair in Nederland en is vooral bedoeld voor volwassenen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De Lexa app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de App Store.

Een profiel aanmaken is gemakkelijk en je hebt Facebook niet nodig. Iedereen heeft op Lexa zijn eigen profiel, wat te vergelijken is met een visitekaartje. Dit visitekaartje kan gevuld worden met tekst en/of met foto’s. Een voordeel van Lexa is dat er veel features zijn waardoor je gericht kan zoeken en sneller een goede match kunt vinden.

Een nadeel van Lexa is dat je een beetje gedwongen wordt om een lidmaatschap te nemen, want zonder lidmaatschap kan je bijvoorbeeld geen ontvangen berichten.

 

13. Elitedating – dating app voor hoger opgeleiden

Wanneer je hoger opgeleid bent, ongeveer 30 jaar bent en op zoek bent naar een relatie is Elitedating wellicht iets voor jou.
De app Elitedating is gratis te downloaden de Google Play Store of in de App Store. Na het downloaden van de app moet je je registreren en een persoonlijkheidstest invullen.

De vragen van de persoonlijkheidstest gaan bijvoorbeeld over karaktereigenschappen, communicatievaardigheden en jouw houding tegenover relaties. Het voordeel aan de test is dat je Elitedating een beter beeld van je heeft en goede matches aan je kan voorstellen. Een nadeel van de persoonlijkheidstest is dat de test vrij lang duurt, namelijk 45 minuten. Na het invullen van de persoonlijkheidstest worden er een aantal matches voorgesteld op basis van de resultaten van de persoonlijkheidstest. Je kan dus niet zelf op zoek in de app naar een match, wat zowel als een voordeel als nadeel beschouwd kan worden.

De app Elitedating is gratis te downloaden, maar om de hele app tot je beschikking te hebben is het nemen van een betaald abonnement noodzakelijk. Met het gratis abonnement kun je bijvoorbeeld geen profielfoto’s zien en geen berichten ontvangen. Hoewel de abonnementen niet gigantisch duur zijn, is dit toch wel een nadeel. Elitedating is wanneer je een abonnement neemt een heel complete datingapp voor hoger opgeleiden.

 

14. OkCupid – Gratis dating app!

Het is natuurlijk geestig dat de oprichters van OkCupid Cupido in de naam van de app verwerkt hebben. De app OkCupid is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de App Store, maar voor sommige features moet je betalen.

Het aanmelden gaat eenvoudig, maar er moeten wel erg veel vragen beantwoord worden. Dat het aanmeldingsproces op die manier wat langer duurt is niet prettig, maar een voordeel hiervan is dat je sneller goed passende matches voorgesteld krijgt.

Een nadeel van de app OkCupid is dat de app erg internationaal is en dat je ook gekoppeld kunt worden aan iemand uit bijvoorbeeld Australië en dat is natuurlijk niet echt gemakkelijk als je wil daten. Toch is de app vooral onder jongeren erg geliefd en is het zeker de moeite waard om de app eens uit te testen.

 

15. Once – Een tegenovergestelde dating app als Tinder

De digitale wereld is snel en daar wil de dating app Once verandering aanbrengen Elke dag krijg je maar één match te zien en je hebt 24 uur de tijd om te bedenken of je een chat wil starten met de uitgekozen persoon.

De app Once is van mening dat je hierdoor beter nadenkt over de keuze om met iemand te chatten en je eerder een perfecte match vindt.
Sommige mensen zullen het fijn vinden dat je meer bedenktijd hebt en maar één match per dag krijgt aangeboden, maar voor anderen zal dit iets te langzaam gaan en zullen dit niet prettig vinden.

Al met al is de app Once het meest geschikt voor mensen die rustig de tijd willen nemen om een nieuwe relatie te zoeken.

 

Conclusie

Er zijn super veel verschillende dating apps beschikbaar in Nederland om jou te helpen bij het vinden van een nieuwe relatie. Eerder hebben we hier al een artikel over geschreven: Een nieuwe relatie vinden. Het is ook aan te raden om wellicht wat meerdere datingapps te downloaden en te kijken welke app je het prettigste vindt. Wij wensen je in ieder geval veel succes!

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

No results found

Datingsite categorieën

Dating Apps

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

No results found

Menu