Dating

Tips om te daten als je 50+ bent

50-plussers

Ben jij boven de 50 en single? Of je nu net een lange relatie achter de rug hebt, al lang geen relatie meer hebt gehad of helemaal nog ervaring hebt met relaties, de ware liefde kan ook op latere leeftijd opeens voor je neus staan. Wanneer je het zat bent om alleen te zijn, ga dan zelf op zoek naar een nieuwe relatie en wie weet vind je een maatje om het leven samen mee te delen.

Ben je onzeker of het op jouw leeftijd nog lukt om een nieuwe liefde te vinden? Maak je zeker niet druk, want er zijn super veel leuke singles op leeftijd die net als jou graag een nieuwe partner willen vinden. In dit artikel leren we je waar je jouw zoektocht naar een nieuwe liefde kan starten, hoe je kan daten en op welke manieren je een relatie kan opbouwen op latere leeftijd.

Lees ook: Inschrijven op een datingsite

Waar vind ik leuke single 50-plussers?

Misschien wel de makkelijkste manier om leuke single 50-plussers te vinden is via één van de vele datingsites. Een hele prettige dating site is 50plusmatch, want daar zijn namelijk alleen maar singles boven de 50 actief. Andere manieren om andere singles te ontmoeten, is door mee te doen aan georganiseerde activiteiten of je kan je aanmelden bij een sportclub. Tot slot kun je eens in je eigen omgeving kijken of er nog leuke singels zijn.

Online dating met 50plusmatch

Online dating is razend populair, ook onder singles boven de 50. 50plusmatch is een betrouwbaar platform waar je op zoek kunt gaan naar een nieuwe partner, maar je kan er ook op zoek gaan naar nieuwe vriendschappen. Aanmelden kan online en gratis op de website of in de app. Na aanmelden kan je gelijk starten met jouw zoektocht.

Het platform is makkelijk in gebruik, zodat je er ook zonder veel kennis van het web gebruik van kan maken. Veel 50-plussers hebben via 50plusmatch een nieuw liefde en/of vriendschap gevonden en daarom is het zeker de moeite waard om dit dating-platform te gebruiken om een nieuwe liefde of vriendschap te vinden.

50Plusmatch – Dé datingsite om 50-plussers te ontmoeten

datingsite-50plusmatch

Voordelen van de datingsite 50plusmatch

Er zijn een aantal super fijne voordelen aan de datingsite 50plusmatch:

 • Je kan jezelf gratis aanmelden op 50plusmatch
 • De website is zeer makkelijk in gebruik
 • 50plusmatch doet er alles aan om de site zo veilig mogelijk te maken en te behouden
 • 50plusmatch heeft een klantenservice die altijd voor je klaar staan wanneer er problemen en/of vragen zijn
 • Er zijn veel gebruikers actief op deze datingsite waardoor er veel keuze is
 • Alle profielen worden regelmatig gecontroleerd op echtheid waardoor oplichters direct opgespoord
 • Doordat de datingsite alleen voor 50-plussers is, zitten alle leden in dezelfde doelgroep
 • De datingsite 50plusmatch heeft een eigen app voor nog meer gebruiksgemak

Eerste date wat te doen?

Je hebt een date en nu? Een leuke activiteit bedenken voor de eerste date is lastig en daarom zijn hier enkele originele date tips:

 • Zoek uit of jullie een gemeenschappelijke interesse hebben, zoals bijvoorbeeld een passie voor kunst, want dan kunnen jullie samen een museum bezoeken
 • Wanneer jullie beiden erg actief zijn, kunnen jullie een sportieve activiteit gaan doen zoals golven of wandelen
 • Houden jullie beiden van een lekker drankje? Ga dan samen naar een wijn- of bierproeverij
 • Bezoek een stad in Nederland waar jullie beiden nog niet geweest zijn worden en het een veilig platform blijft

Relatieplanet – de beste datingsite om met 50-plussers te daten

relaiteplanet

Eerste ontmoeting tijdens date

Wanneer je een match hebt via één van de vele datingsites of dating apps is het belangrijk om elkaar eerst wat beter te leren kennen door met elkaar te chatten. Wanneer jullie leuke gesprekken tijdens de chat hebben, kunnen jullie op een gegeven moment besluiten om een keer in het echt af te spreken om elkaar voor het eerst te ontmoeten.

De vraag is natuurlijk: ‘Hoe bereid je je voor op de eerste ontmoeting tijdens een date?’ Uiteraard kan je nooit zeggen of het zal klikken tussen jullie, maar de kans op een klik wordt groter wanneer jullie je allebei niet ongemakkelijk voelen. Spreek een duidelijke ontmoetingsplaats af en laat
elkaar weten wat je aan hebt, zodat jullie elkaar direct herkennen.

Het is ook verstandig om vooraf al wat vragen bedacht te hebben, zodat het gesprek direct op gang kan komen. Tot slot is het belangrijk om gewoon jezelf te blijven en er een leuke date van te maken.

Lees ook: Daten met oudere vrouwen

Hart

Van daten naar relatie

Heb je al een paar leuke dates achter de rug en ben je klaar voor de volgende stap een relatie? Het is belangrijk dat de stap naar een relatie niet te snel gaat en dat jullie er beide helemaal voor willen gaan.

Peil dus eens waar jouw date staat in het leven, is jouw date al toe aan een relatie? Daarnaast is het belangrijk om jullie beide verwachtingen uit te spreken. Jullie zijn beide de 50 gepasseerd en weten waarschijnlijk erg goed wat je verwacht in een relatie en wat juist niet.

Maak gebruik van jullie levenservaring en communiceer dit voor jullie in een relatie stappen. Tot slot is het belangrijk om geen haastige besluiten te nemen. Praat met vrienden en familie over het plan van jou en jouw date om een relatie met elkaar aan te gaan en kijk hoe zij er over denken.

Conclusie

Daten wanneer je een 50-plusser bent, is voor sommigen een hele stap. Toch willen de meeste 50-plussers graag een partner om het leven mee te delen. Ben je de 50 gepasseerd en single? Ga er gewoon voor, want je bent echt niet de enige die op zoek is naar een nieuwe partner. Een fijne en populaire datingsite voor senioren is 50plusmatch, want daar zijn allemaal singles boven de 50 actief.

Wanneer je een match hebt en oprecht leuke gesprekken hebt met diegene, kunnen jullie een date gaan plannen. Een date kan het beste zorgvuldig worden uitgekozen en is het liefst een beetje origineel. De eerste ontmoeting kun je zo ontspannen mogelijk maken door jezelf goed voor te bereiden en wie weet heb je na een aantal leuke dates een nieuwe relatie gevonden.

Lexa – de beste datingsite om 50-plussers te daten

datingsite-lexa

Foto: Zoran Stupar

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Dating

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu