Datingsites

Beste datingsites 2022

Beste datingsites 2019

Wat is de beste datingsite in Nederland?

Nog geen relatie? Maar wel op zoek naar een nieuwe relatie? Tegenwoordig wordt het singles wel heel makkelijk gemaakt als het om het zoeken van een nieuwe partner gaat. Er zijn namelijk super veel datingssites vol met potentiële dates en wellicht ook wel jouw nieuwe partner. Hoewel veel mensen een slecht beeld hebben van datingssites is dit beeld in de meeste gevallen verkeerd. Er zijn namelijk veel goede datingssites in Nederland. In dit artikel lees je meer over wat is de beste datingsite in Nederland.

Hoe werken datingsites?

Hoe werken datingsites eigenlijk?Elke datingssite werkt natuurlijk op zijn eigen manier. Toch werken veel datingssites op een vergelijkbare wijze. Allereerst maak je een account aan. Bij de meeste datingssites is het verplicht om je account te koppelen aan je Facebook account, zodat fake-accounts tegen gegaan worden. Na het aanmaken van een account is het gebruikelijk dat je enkele vragen moet beantwoorden over jezelf, zodat de datingssite weet wie je bent en naar wat voor soort partner je op zoek bent. Als je door het beantwoorden van enkele vragen je profiel compleet gemaakt hebt, kun je bij de meeste datingsites direct aan de slag met het zoeken en regelen van dates. De meeste datingssites zijn gratis te gebruiken, maar met de gratis versie zijn meestal niet alle functionaliteiten beschikbaar en is het nemen van een abonnement noodzakelijk om wel gebruik te maken van alle functionaliteiten op de datingsites.

Zijn datingsites betrouwbaar?

Hoewel datingsites er alles aan proberen te doen om hun datingsite veilig te maken en te houden, is het natuurlijk altijd mogelijk dat er mensen actief zijn op datingsites met foute bedoelingen. Het is daarom van belang dat je alert blijft als je actief bent op datingsites. Als je oplettend blijft en gesprekken die je niet vertrouwd meteen afkapt, is er niet veel om voor te vrezen. Hieronder worden 10 bekende datingsites opgenoemd, waar heel veel singles op zitten en goede ervaringen mee hebben, dus dat kan je ook geruststellen.

Lees ook: De beste datingapps van Nederland

Lexa – Een van de populairste datingsites van Nederland

datingsite-lexa

Registreren:
Het registreren bij Lexa is zeer eenvoudig. Registreren bij Lexa gaat via jouw e-mailadres en het is in tegenstelling tot veel andere datingsites bij Lexa niet mogelijk om je account te koppelen met Facebook. Na het registreren moet je jouw profielpagina compleet maken door enkele vragen te
beantwoorden en foto’s toe te voegen. Je hebt zelf de keuze welke zaken er vermeld worden op jouw profiel. Je hoeft bijvoorbeeld geen vragen te beantwoorden, die je liever niet beantwoord. Het is uiteraard wel aan te raden niet te veel vragen onbeantwoord te laten, omdat anderen dan wellicht minder geïnteresseerd in je zullen zijn.

Abonnementen:
Lexa biedt vier verschillende abonnementen aan met verschillende mogelijkheden en prijzen. Basic: Met een Basic abonnement kun je berichten verzenden en ontvangen. Daarnaast kun je alle profielen inclusief foto’s zien. Elke dag kun je met een basic abonnement 10 chats per dag starten. De kosten van een Basic abonnement zijn als volgt: 1 maand kost 24,99 euro, 3 maanden kosten 50,97 euro en 6 maanden kosten 59,94 euro.

Discover:
Met het abonnement Discover kun je net als het Basic abonnement berichten verzenden en ontvangen. Ook kun je alle profielen bekijken en zijn alle foto’s op de profielen zichtbaar. In plaats van 10 gesprekken per dag kun je met het abonnement Discover 25 gesprekken per dag beginnen. Verder krijg je met het abonnement korting op events die Lexa organiseerd en je wordt niet meer geconfronteerd met reclames. De kosten van een Discover abonnement zijn als volgt: 1 maand kost 27,99 euro, 3 maanden kosten 59,97 euro en 6 maanden kosten 77,94 euro.

Unlimited:
Met het abonnement Unlimited kun je net als het Basic abonnement berichten
verzenden en ontvangen. Ook kun je alle profielen bekijken en zijn alle foto’s op de profielen zichtbaar. In plaats van 10 gesprekken per dag kun je met het abonnement Unlimited onbeperkt gesprekken starten per dag. Daarnaast krijg je korting op events die Lexa organiseerd en kun je de datingsite Lexa gebruiken zonder reclames. De kosten van het abonnement Unlimited zijn als volgt: 1 maand kost 29,99 euro, 3 maanden kosten 65,97 euro en 6 maanden kosten 89,94 euro.

Unlimited + Control:
Met het abonnement Unlimited + Control kun je precies hetzelfde als het abonnement Unlimited. Je krijgt als extra dat je zelf kunt beslissen wie met jou kan chatten, dus je hebt met dit account meer controle. De kosten van het abonnement Unlimited + Control zijn als volgt: 1 maand kost 34,99 euro, 3 maanden kosten 80,97 euro en 6 maanden kosten 119,94 euro.

Hoe werkt Lexa?
Bij Lexa moet je zelf op zoek naar een date. Je hebt de mogelijkheid om dates te zoeken door middel van de ‘zoeken’ knop. Je kunt tijdens het zoeken jouw wensen specificeren door te filteren. Je hebt de mogelijkheid om te zoeken op woonplaats, leeftijd, uiterlijk, beroep, opleidingsniveau, afkomst, geloofsovertuiging, kinderwens en/of hobby’s.

E-Matching – Dé datingsite voor hoger opgeleiden

datingsite-e-matching

Registreren:
Het registreren bij E-Matching is gratis en kost niet veel tijd. Je moet een profiel aanmaken door een online-formulier in te vullen over jezelf en over je wensen voor een partner. Nadat je het profiel hebt aangemaakt, wordt jouw formulier gekeurd door het personeel van E-Matching. Wanneer jouw profiel goed gekeurd wordt, kun je direct aan de slag.

Abonnementen:
Wanneer je gebruik maakt van E-matching is het vrijwel noodzakelijk om een abonnement te nemen, want alleen de eerste drie contacten die je legt, zijn gratis. Daarna kun je alleen nog reageren op andere mensen die jou benaderen. Er is één soort abonnement beschikbaar, maar wanneer je een abonnement neemt met een langere looptijd wordt het abonnement voordeliger.
De kosten zijn als volgt: 1 maand kost 19,95 euro, 3 maanden kosten 49,95 euro, 6 maanden kosten 79,95 euro en 9 maanden kosten 99,95 euro.

Hoe werkt E-Matching?
Bij E-Matching is er veel hulp beschikbaar van datingsexperts om je te helpen bij het vinden van een date. Daarnaast worden er verschillende matches voorgesteld door de datingsite, maar je kan ook zelf op zoek naar dates op de datingsite. Je hebt bij E-Matching de mogelijkheid om specifiek te zoeken door te filteren op bijvoorbeeld geslacht, leeftijd, enzovoorts.

Novamora – Beste datingsite van Nederland voor een spannende date

datingsite-novamora

Registreren:
Registreren bij Novamora is gemakkelijk. Registreren kan door middel van het opgeven van je e-mailadres en een gebruikersnaam. Daarna moet je enkele vragen over jezelf beantwoorden en moet je laten weten naar wat voor soort persoon je op zoek bent. Je kunt daarna je profiel losmaken met tekst en foto’s. Na deze handelingen kun je meteen op zoek naar mogelijke dates.

Abonnementen:
Met een gratis account op Novamora kun je van de volgende functionaliteiten gebruik maken: standaardberichten verzenden, profielen bekijken, foto’s plaatsen, eerste foto van elk profiel bekijken en gebruik maken van de standaard zoekfunctie. Ondanks dat je met een gratis account heel wat kunt op Novamora wordt het gebruik van de datingsite Novamora een stuk prettiger wanneer je een abonnement hebt. Door het nemen van een abonnement krijg je een VIP-toegang. Met een abonnement kun je naast de functionaliteiten die een gratis account beschikt ook gebruik maken van de FotoZapper, verzonden berichten teruglezen, persoonlijke berichten sturen, alle foto’s op het profiel zien, filteren tijdens het zoeken, zien wie je account bekeken hebben, chatten en ontvangen berichten lezen. De kosten van een VIP-toegang zijn als volgt: 1 maand kost 24,99 per maand, 2 maanden kosten 19,99 euro per maand en 4 maanden kosten 14,99 per maand.

Hoe werkt Novamora?
Bij Novamora moet je zelf op zoek naar dates. Je kan zoeken door alle profielen op de datingsites. Als je VIP toegang hebt, kun je specifiek zoeken op woonplaats, leeftijd, geslacht, enzovoort.

Secondlove – Een datingsite voor mannen en vrouwen die een spannende affaire of avontuur zoeken

datingsite-second-love

Registreren:
Je kan jezelf gratis registeren bij Secondlove. De naam verraad de intentie van deze datingsite al een beetje. Mensen die actief zijn op Secondlove hebben meestal al een relatie en zijn op zoek naar een ‘Secondlove’. Het registreren bij Secondlove zal dus iets meer moeite kosten, omdat het aan te raden is om een nieuw (onherkenbaar) e-mailadres te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om geen foto’s te plaatsen die je al op andere sociale mediakanalen geplaatst hebt. Na de registratie, moet je jouw account activeren door op de bevestigingsmail te klikken die gemaild wordt naar het door jouw opgegeven e-mailadres. Wanneer je op de bevestigingsmail geklikt hebt, is je account geactiveerd en kun je op zoek naar een date op de datingsite Secondlove.

Abonnementen:
Na het registreren bij Secondlove kun je gebruik maken van het gratis lidmaatschap. Met een gratis lidmaatschap kun je alle profielen op Secondlove zien, berichten en winks(knipogen) ontvangen en zoeken naar mensen in jouw eigen regio. Secondlove biedt ook een abonnement aan. Met het zogenaamde Premium lidmaatschap kun je naast de functionaliteiten van een gratis lidmaatschap ook berichten lezen en verzenden, chatten, foto’s bekijken, 10 winks(knipogen) per dag verzenden, 15 gesprekken starten, 15 foto’s per dag uploaden, profiel;en tot favoriet maken, hoger in de zoekresultaten verschijnen en word je eerder geholpen bij de helpdesk. De kosten van een Premium lidmaatschap zijn als volgt: 1 maand kost 74,90 euro per maand, 2 maanden kosten 37,45 euro per maand, 3 maanden kosten 31,65 euro per maand en 6 maanden kosten 25,83 euro per maand.

Hoe werkt secondlove?
Bij secondlove kun je niet heel specifiek zoeken, want je kunt alleen filteren op geslacht, leeftijd en locatie. Aangezien niemand op zoek is naar een vaste relatie is het ook niet noodzakelijk om meer van iemand te weten te komen. Het zoeken van dates doe je vooral door te scrollen tussen de profielen op Secondlove.

Lees ook: Wat is een goed alternatief voor Secondlove

Privacy:
Omdat je op de datingsite Secondlove op zoek gaat naar een date terwijl je nog in een relatie zit, is het belangrijk dat je anoniem kan blijven op de datingsite. Secondlove heeft verschillende functies die jouw privacy waarborgen. Ten eerste kun je mensen blokkeren, waardoor ze jouw profiel niet kunnen zien. Ten tweede beschikt de datingsite Secondlove over een beveiligde HTTPS verbinding. Tot slot zijn accounts op Secondlove alleen zichtbaar op Secondlove voor mensen die ook een Secondlove-account hebben. Kortom, Secondlove beschermd jouw privacy op verschillende manieren, zodat jouw activiteit op Secondlove onopgemerkt blijft.

Stedendating – Datingsite voor singles die op zoek zijn naar vriendschap, een date of een serieuze relatie in hun eigen buurt.

Registreren:
Het registreren bij Stedendating is snel gepiept. Registreren doe je door middel van jouw e-mailadres. Het is aan te raden om een profielnaam te gebruiken waarin niet je (volledige) naam in voor komt vanwege jouw privacy. Daarna vul je enkele persoonlijke gegevens in, zoals jouw geslacht, leeftijd en woonplaats. Na het invullen van enkele persoonlijke gegevens schrijf je kort iets over jezelf, vermeldt je jouw eigenschappen en upload je een foto. Tot slot moet je jouw account bevestigen door op de bevestigings links te klikken, die naar je e-mailadres verstuurd wordt. Na het voltooien van dit proces kun je starten met het zoeken van dates.

Abonnementen:
Je kan gratis gebruik maken van Stedendating, maar om alle functionaliteiten op Stedendating te gebruiken is het nemen van een abonnement noodzakelijk. Met een gratis lidmaatschap kun je profielen bekijken, standaard berichten verzenden, foto’s plaatsen, één foto per account bekijken en zoeken zonder filters. Met een abonnement op Stedendating krijg je VIP toegang en kun je chatten, filteren tijdens het zoeken, alle foto’s bekijken, gebruik maken van de FotoZapper, zien wie jouw profiel bekijken, berichten versturen en berichten lezen. De kosten van VIP toegang zijn als volgt: 1 maand kost 24,99 euro per maand, 2 maanden kosten 19,99 euro per maand en 4 maanden kosten 14,99 euro per maand.

Hoe werkt Stedendating?
Dates zoeken op Stedendating is eenvoudig. Op de datingsite Stedendating kun je zelf op zoek gaan naar dates via de knop ‘zoeken’. Daarnaast kun je ook games spelen om met andere singles in contact te komen en wellicht een date te plannen.

Pepper – Een van de beste en meest favoriete datingsite in Nederland

datingsite-pepper

Registreren:
Je kan jezelf gratis registreren bij Pepper. Je maakt gratis een account aan op Pepper en maakt je profiel compleet door het toevoegen van foto’s en/of video’s. Daarna moet je enkele vragen beantwoorden en om je profiel helemaal compleet te maken, heb je de keuze om een persoonlijkheidstest in te vullen.

Abonnementen:
Met een gratis account op Pepper kun je matches bekijken en profielen op Pepper liken. Om te kunnen chatten is het noodzakelijk om een abonnement te nemen, namelijk een Full Membership. De kosten van een Full Membership zijn als volgt: 1 maand kost 25 euro per maand, 3 maanden kosten 15 euro per maand, 6 maanden kosten 9,95 per maand en 12 maanden kosten 8,50 per maand.

Hoe werkt Pepper?
Je krijgt op basis van jouw aangegeven voorkeuren en de eventueel ingevulde persoonlijkheidstest matches voorgesteld. Daarnaast kun je ook zelf op zoek gaan door te zoeken tussen alle leden van Pepper.

Parship – Dé beste datingsite in Nederland voor serieus daten!

datingsite-parship

Registreren:
Je kan jezelf gratis aanmelden bij Parship door een account aan te maken met je e-mailadres en het invullen van enkele persoonlijke gegevens. Je kan ook een persoonlijkheidstest invullen op de datingsite Parship. Daarna kun je specificeren naar wat voor soort persoon je op zoek bent door aan te geven welke eisen je stelt qua leeftijd, regio, lengte, enzovoorts.

Abonnementen:
Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van de datingsite Parship. Met een gratis account kun je alle profielen bekijken, berichten ontvangen en versturen, glimlachen en ijsbrekers versturen, een korte tekst over jezelf bij jouw profiel voegen en foto’s uploaden. Het is ook mogelijk om een betaald Premium lidmaatschap te nemen om naast de gratis functionaliteiten ook onbeperkt berichten te versturen, de zoekfunctie te gebruiken, te kijken wie jouw profiel gezicht heeft, langere tekst over jezelf toe te voegen en te genieten van een contactgarantie. De kosten van een Premium Lidmaatschap zijn als volgt: 6 maanden kosten 44,90 per maand, 12 maanden kosten 39,90 euro per maand, 24 maanden kosten 24,90 euro per maand.

Hoe werkt Parship?
De datingsite Parship stelt singles die op basis van jouw persoonlijkheidstest erg goed met je matchen aan je voor. Daarnaast kun je ook zelf op zoek gaan naar singles door te zoeken tussen de leden van Parship. Je kunt een gesprek met iemand aanknopen door ijsbrekers en glimlachen te versturen naar iemand.

Match4me – Dé datingsite voor hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze date.

datingsite-match4me

Registreren:
Inschrijven bij Match4me is gratis. Na het inschrijven maak je je eigen profiel naar jouw wensen. Je hebt zelf de keuze in wat je wel en niet op je profiel vermeld. Het is ook aan te raden om foto’s toe te voegen op je profiel. Na het inschrijven op Match4me kun je direct starten met het zoeken naar matches.

Abonnementen:
Met een gratis lidmaatschap op Match4me kun je een profiel maken met maximaal 5 foto’s,berichten versturen en kun je laten merken dat je interesse in iemand hebt. Het is ook mogelijk om een betaald abonnement te nemen bij Match4me. De kosten van een abonnement bij Match4me zijn als volgt: 1 maand kost 24,95, 3 maanden kosten 44,85 euro, 6 maanden kosten 59,70 euro en 12 maanden kosten 95,40 euro. Met een betaald abonnement kun gebruik maken van de functionaliteiten van een gratis account en daarnaast kun je ook nog onbeperkt berichten verzenden, zien wie jouw profiel bekeken hebben, chatten, zien of iemand een gratis of betaald lid is en blogs schrijven en lezen.

Hoe werkt Match4me?
Bij Match4me kun je zelf op zoek gaan naar een match. Je kunt zelf zoeken tussen alle profielen, maar Match4me biedt ook andere manieren om singles te vinden. Jij en anderen kunnen namelijk blogs schrijven op Match4me, die iedereen kan lezen. Ook worden er events georganiseerd waar je singles kan ontmoeten.

50plusmatch – Een datingsite uitsluitend voor 50+ singels

datingsite-50plusmatch

Registreren:
Registreren bij 50plusmatch is volledig gratis. Registreren doe je met behulp van een werkend e-mailadres en door het invullen enkele persoonlijke gegevens. Vervolgens moet je jouw profiel compleet maken en dit duurt ongeveer 10 minuten. Vragen die beantwoord moet worden zijn bijvoorbeeld of je kinderen hebt, waar je woont en of je een roker bent.

Abonnementen:
Een gratis lid kan redelijk veel op 50plusmatch. Je kan als gratis lid namelijk een profiel aanmaken, maximaal 10 foto’s uploaden, onbeperkt zoeken, 10 berichten per dag verzenden, reageren op andere leden van 50plusmatch. Ondanks dat je met een gratis abonnement best veel mogelijkheden hebt, kun je als betalend lid nog meer functionaliteiten gebruiken. Als je een betalend lid bent, kun je namelijk onbeperkt berichten verzenden, zien wie jouw profiel bezocht heeft, onbeperkt berichten versturen, alle profielen bekijken, onbeperkt chatten, zien of iemand een gratis of betalend lid is en blogs schrijven en lezen. De kosten van een volledig lidmaatschap zijn als volgt: 1 maand kost 29,95 euro, 3 maanden kosten 19,95 euro per maand, 6 maanden kosten 14,95 euro per maand en 12 maanden kosten 9,95 euro per maand.

Hoe werkt 50plusmatch?
Je moet bij de datingsite 50plusmatch zelf op zoek gaan naar geschikte matches. Je kunt dit doen door middel van de uitgebreide zoekfunctie, waarmee je kan zoeken tussen alle profielen. Daarnaast kun je als betalend lid ook blogs lezen van andere leden om zo andere singles te leren kennen.

Succes met daten!

Heb je na het lezen van dit artikel over één of meerdere datingsites gelezen die je de moeite waard vind om zelf uit te proberen? Ga er gewoon voor door jezelf aan te melden bij één of meerdere datingsites. Je kan verschillende datingsites uit testen, want alle hierboven genoemde datingsites zijn (in het begin) gratis te gebruiken en zo kun je erachter komen of de datingsite iets voor jou is. In ieder geval succes met daten en wie weet heb je over een tijdje een geweldige partner aan je zijde.

novamora

Datingsite top 3

1. Lexa

2. Parship

3. 50plusmatch

Laatste dating tips

Datingsite categorieën

Datingsites

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Menu